1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Taliban, Katliamın Hesabını Soracak (FOTO)
Taliban, Katliamın Hesabını Soracak (FOTO)

Taliban, Katliamın Hesabını Soracak (FOTO)

Afganistan'da bir Amerikan askerinin 16 sivili katletmesinin ardından Taliban, intikam alacağını açıkladı.

12 Mart 2012 Pazartesi 13:50A+A-

Taliban, internet sitesinde yayımladığı açıklamada "Amerikan vahşilerinin kanlı ve insanlık dışı bir suç işlediğini" belirtti.

Taliban, geçen ay bir Amerikan üssünde Kur'an-ı Kerim yakılmasının ardından misilleme olarak birkaç saldırı düzenlemişti.

ABD ALARMA GEÇTİ

Saldırı sonrasında ABD alarma geçti. Kabil'deki büyükelçilikten yapılan açıklamada, Afganistan’da bulunan ABD’liler olası saldırılar konusunda uyarıldı.

afganistan-katliam-mart2012-01.jpg

ÖNCE ÖLDÜRDÜ SONRA YAKTI

Öte yandan, dünkü saldırını detayları da ortaya çıkmaya başladı. The New York Times gazetesi, askerin çavuş olduğunu ve saldırıyı gerçekleştirmek için, üsten ayrıldıktan sonra bir buçuk kilometreden uzun bir mesafeyi katettiğini yazdı. Olayın yaşandığı yerdeki köylülere dayanarak, askerin üç evi bastığı ve öldürdüğü 16 kişiden 11'in cesedini toplayarak ateşe verdiği belirtildi. Öldürülenler arasında yaşları 6'dan küçük 4 de çocuk vardı.

NATO, saldırının cinnet geçiren bir asker tarafından işlendiğini ve askerin gözaltına alındığını duyurmuştu ancak Afganlar böyle bir saldırının tek bir asker tarafından gerçekleştirildiğine inanmıyor.

afganistan-katliam-mart2012-02.jpg

OBAMA ÜZGÜNMÜŞ!

Olay sonrasında ABD Başkanı Barack Obama, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai'yi telefonla arayarak, bir Amerikan askerinin 16 sivil Afganı öldürmesinden dolayı büyük üzüntü ve acı duyduğunu iletti. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Başkan Obama'nın Afganistan halkına başsağlığı dilediği ve yönetiminin bu katliamda sorumluluğu olan herkesin en kısa sürede hesap vermesi konusunda gerekeni yapacağını belirttiği kaydedildi.

Kandahar bölgesinde görev yapan bir Amerikan askeri, Pazar sabahı erken saatlerde üssün yakınındaki köyde sivillere ateş etmiş, 9'u çocuk, 3'ü kadın 16 kişi yaşamını yitirmişti. 

afganistan-katliam-mart2012-03.jpg

afganistan-katliam-mart2012-04.jpg

afganistan-katliam-mart2012-05.jpg

afganistan-katliam-mart2012-07.jpg

afganistan-katliam-mart2012-08.jpg

HABERE YORUM KAT

4 Yorum