1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Taliban, katil Süleymani’ye teveccüh gösterilmesine müsaade etmedi!
Taliban, katil Süleymani’ye teveccüh gösterilmesine müsaade etmedi!

Taliban, katil Süleymani’ye teveccüh gösterilmesine müsaade etmedi!

Taliban, Kasım Süleymani’yi anma gününe katılan belediye başkanını görevden aldı!

27 Ocak 2022 Perşembe 12:06A+A-

HAKSÖZ HABER

İktidara gelişinden bu yana İslam ümmetini umutlandıran Taliban attığı son adımla yine Müslümanların saygısını kazandı.

Mepa News’in aktardığına göre  Afganistan'ın Herat şehrinde İranlı general Kasım Süleymani için düzenlenen sivil anma törenine katılan belediye başkanı görevden alındı.

İran’ın Suriye’de gerçekleştirdiği katliamların mimarı olan Kasım Süleymani, “Halep Kasabı” lakabıyla tanınıyor. İran dünyanın çeşitli ülkelerinde Kasım Süleymani’yi anma programları düzenleyerek bir katili, kahraman haline getirmeye çalışıyor.

Türkiye’de de benzer girişimleri olan İran’ın gerçekleştirmeye çalıştığı anma programı Müslüman öğrencilerin gerçekleştirdikleri “çevrimiçi eylem” sayesinde İran karşıtı bir programa dönüşmüştü.

Taliban lideri Hibetullah Ahundzade'nin ofisinden yayınlanan kararnameyle anma programına katılan Belediye Başkanı Serafuddin Muhlis’in görevinden alınması Taliban’ın hassasiyetlerini gözler önüne seriyor.

İran’ın mezhepçi politikalarının Müslümanlar içerisinde alıcısı artık yok denecek kadar az! Birkaç paralı ajan dışında İran’ın yalan ve iftiradan ibaret olan propagandaları kimse de bir karşılık bulmuyor!

 

HABERE YORUM KAT

7 Yorum