1. HABERLER

  2. HABER

  3. Taliban İle Esir Takası ABD’yi Karıştırdı
Taliban İle Esir Takası ABD’yi Karıştırdı

Taliban İle Esir Takası ABD’yi Karıştırdı

Amerikalı asker Bowe Bergdahl’a karşılık Guantanoma’da, Taliban yöneticisi olduğu sanılan beş Afgan esirin serbest bırakılması Amerika Birleşik Devletlerinde tartışmalara neden oldu.

02 Haziran 2014 Pazartesi 18:23A+A-

Amerikan Kongresi’nde Cumhuriyetçiler, Obama yönetimini ‘teröristler’ ile müzakere yürütmek ile suçladı. Serbest bırakılan mahkûmların ülke için ‘yüksek risk’ taşıdığı değerlendirmesini yaptı.

Savunma Bakanı Chuck Hagel ise Bergdahl’ın hayatının tehlikede olduğu için harekete geçtiklerini açıkladı: “Biz teröristler ile müzakere etmedik. Daha önce ifade ettiğim gibi, Çavuş Bergdahl savaş esiri. Bu, esirinizi geri almak için normal bir süreç.”

Beş yıl Taliban’ın elinde esir olarak tutulduktan sonra serbest bırakılan Bowe Bergdahl, Almanya’da bir hastaneye sevk edildi. Ailesi, onun dönüşü öncesi duygularını basınla paylaştı: “Onu telefonla aramadık. Bunun bir sebebi var çünkü Bowe çok uzun zamandır yoktu ve geri dönüşü de oldukça zor olacak. Bu bir dalgıcın derinlere indikten sonra vurgun yememesi için tekrar suyu yüzüne bir anda değil aşama aşama çıkması gibi bir şey.”

Küba’nın Guantanamo Körfezi’ndeki kampta tutulan Afgan esirler, Katar’a gönderildi. Afganistan Taliban lideri Molla Ömer, esir takasını bir ‘zafer’ olarak nitelendirdi.

(Kaynak: Incanews)

HABERE YORUM KAT

1 Yorum