1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Taliban heyeti Yusuf el Karadavi ile bir araya geldi
Taliban heyeti Yusuf el Karadavi ile bir araya geldi

Taliban heyeti Yusuf el Karadavi ile bir araya geldi

Eski Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf El Karadavi, Doha'daki Afgan müzakerelerine katılan Taliban hareketi heyetini kabul etti.

06 Ekim 2020 Salı 16:42A+A-

Dün Eski Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf El Karadavi, Doha'daki Afganlar arası müzakerelere katılan Taliban hareketinden bir heyeti kabul etti.

Hareketin siyasi ofisinin sözcüsü Muhammed Naim, Mevlevi Abdulhakim Hakkani liderliğindeki Taliban heyetinin Karadavi ile bir araya geldiğini açıkladı.

Taliban hareketinin Katar'ın başkenti Doha'da ABD ile yapılan anlaşma dahilinde Afganlar arası görüşmelerin devam ettiği esnada Karadavi ile bir araya gelmesi dikkat çekti.

t2-001.jpg

Görüşmede, ABD ile varılan anlaşmanın seyri ve on yıllardır süren çatışmaları sona erdirmek için gösterilen diplomatik çabalar görüşüldü.

Ziyaret, Katar Başbakanı Halit bin Halife bin Abdülaziz es Sani'nin Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani ile Doha'daki barış görüşmeleri ışığında Afganistan'daki ikili ilişkileri ve gelişmeleri güçlendirmenin yollarını görüştüğü bir zamanda gerçekleşti.

Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani dün Taliban ile görüşmelerin sürdüğü Katar'ın başkenti Doha'yı ziyaret etmişti.

Reuters'ın aktardığı bilgilere göre, Afgan lider Doha'da Taliban hareketinden herhangi bir isimle görüşmeyecek.

Eşref Gani, geçmiş dönemde yaptığı açıklamalarda Taliban'dan ateşkes isteklerini kabul etmelerini talep etmişti.

ABD ile Taliban arasında 29 Şubat 2020'de imzalanan Doha Anlaşması kapsamında 12 Eylül tarihinden bu yana Taliban hareketi ile Kabil yönetimi tarafından gönderilen heyet arasındaki görüşmeler devam ediyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT