1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Taliban eski hükümetin çalışanlarının da maaşlarını ödemiş
Taliban eski hükümetin çalışanlarının da maaşlarını ödemiş

Taliban eski hükümetin çalışanlarının da maaşlarını ödemiş

Taliban, Afganistan hükümetine bağlı çalışanların da geçmiş dönemli maaşlarını ödemiş. Afganistan Ulusal Radyosu’nun eski bir çalışanı ve Taliban’ın yönetime gelmesi ile ülkesini terk eden adam gecikmiş maaşını hesabında görünce çok şaşırmış.

21 Ocak 2022 Cuma 11:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Taliban'ın Afganistan’ı işgalden kurtarmasının 10. gününde ülkesini terk ederek İspanya'ya giden ulusal bir televizyon çalışanının geçmiş dönemli maaşını da Taliban ödemiş.

Afganistan’da yayım yapan Tebessüm radyodan gazeteci Sadikullah Afgan’ın bildirdiğine göre ulusal yayın yapan bir merkezde çalışan bir işçi, ülkesinden ayrıldıktan sonra da hesabına aylıklarının yattığını fark etmiş.

Afganistan’ın Taliban kontrolüne geçmesinden rahatsızlık duyan işçinin gecikmiş 6 aylık maaşlarını da Taliban hükümeti karşılamış.

Gazeteci Sadikullah’ın aktardığına göre adam gecikmiş maaşının hesabına yatırılmasının ardından şok olmuş. Ulusal yayında çalışan ve ülkesini Taliban yönetmeye başladı diye terk eden adam, "Taliban'ın ben ülke dışındayken altı aylık maaşımı banka hesabıma göndermesi şok edici" dedi.

Uzun bir süre maaş alamayan hükümet çalışanlarına Taliban yönetime geldikten sonra maaşlarını iki aylık veya tamamını ödeyecekleri belirtilmişti. Geçtiğimiz aylarda da Taliban, devlet çalışanlarının birikmiş maaşlarını yatırmaya başlamıştı. 

 

Gazeteci Sadikullah Afgan'ın olaya dair yaptığı paylaşım,

taliban-saikullah.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum