1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Taliban, "Çocuk Asker" İddialarını Yalanladı
Taliban, "Çocuk Asker" İddialarını Yalanladı

Taliban, "Çocuk Asker" İddialarını Yalanladı

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid, “çocuk asker” iddialarına bir kez daha yanıt verdi.

17 Şubat 2016 Çarşamba 17:40A+A-

Taliban, İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün (HRW) “Taliban, çocuk asker kullanıyor.” iddiasına cevap verdi. Grup sözcüsü tarafından yapılan açıklamada söz konusu iddialar yalanlandı ve “propaganda” olarak nitelendirildi.

Taliban'ın Açıklaması:

İnsan Hakları İzleme Örgütü, İslâm Emirliği'nin çocuk asker kullandığına dair, mücahidlere karşı açık bir propaganda olan ve delilden yoksun raporunu bugün yayımladı.

Biz kesin bir dille bu raporu reddediyoruz. İslâm Emirliği saflarında çocuk asker bulundurulması kesinlikle yasaktır. Önceden bu meseleye dair bakışımızı ortaya koyan bir açıklama yayımlamıştık ve pratikte de çocukların savaşta kullanılmasının önüne geçmiştik. Aynı şekilde çocukların oldukça hassas patlayıcı departmanlarında çalışmaları da yasaktır.

İslâm Emirliği'nin Disiplin Kuralları kitapçığının 69. maddesinde açıkça belirtilmektedir:

“Reşit olmayan kişilerin askerî kamplarda bulunması, cihada dair işlerde kullanılması yada mücahidlerle birlikte kalması yasaktır.”.

Yukarıdaki açık emir, çocukların İslâm Emirliği saflarında bulunmasını men etmektedir. Bu nedenle gösterilen endişe ve yayımlanan raporlar anlamsızdır. Tüm bu raporlar sadece, insanların uluslararası kuruluşlara olan güvenini sarsmaya ve arkalarında güçlü istihbarat kuruluşlarının varlığına yönelik kuşkuların artmasına sebep olacaktır.

17.02.2016

Afganistan İslâm Emirliği Sözcüsü

Zabihullah Mucahid

Kaynak: İnca News

HABERE YORUM KAT