1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Taliban: "BM'nin Yayımladığı Raporu Reddediyoruz"
Taliban: "BM'nin Yayımladığı Raporu Reddediyoruz"

Taliban: "BM'nin Yayımladığı Raporu Reddediyoruz"

UNAMA’nın yayımladığı raporda Afganistan’daki sivil kayıpların sorumlusu olarak Taliban’ı gösterdi. Afganistan hükûmeti ve Amerika önderliğindeki Batılı işgalcilerin sivil katliamlarının gözardı edildiği rapora Taliban cevap verdi.

16 Şubat 2016 Salı 13:33A+A-

Taliban’ın yayımladığı açıklama:

Bugün Kabil’de UNAMA’nın (Birleşmiş Milletler Afganistan Yardım Misyonu) 2015 yılına ait toplam sivil kayıpların sayımını yaptı ve bu sayının yüzde 65’inden mücahidleri ve aynı zamanda toplam sayının yüzde 17’sinden de işbirlikçi rejimi, yabancı işgalcileri ve içerisinde Arbaki militanlarının da bulunduğu diğer silahlı grupları sorumlu tuttu. Bu sayı Baglan ilinin Dand-e-Ghori ilçesinde işbirlikçi rejimin ve yabancı işgalcilerin 17 gün boyunca yaptığı hava saldırılarının sonucu olarak ölen ve yaralanan 800 kişiye tekabül eder.

Biz Birleşmiş Milletler tarafından yayınlanan bu raporun taraflı olduğunu ve işgalci güçlerin buyrukları doğrultusunda hazırlandığını düşünüyoruz. Sivil kayıpların, işbirlikçi Kabil hükûmetinin ve onun efendilerinin bu konudaki sorumsuzluğu ile asla önüne geçilemez.

İslâm Emirliği Allah’ın izni ile halkına bu konu ile ilgili gereken özeni göstereceklerinin, cihadî operasyonlar sırasında onların can ve mal güvenliklerini koruyacaklarının ve sivil kayıpların azaltılması için gereken elinden gelen tüm çabayı harcayacağının garantisini vermektedir.

Uluslararası organizasyonlar ve medya sivil kayıpların arkasındaki gerçek suçluların kim olduklarını açıklamak zorundadır ki böylece zalimlerin elleri kısıtlanmış ve insanlar onların zulümlerinden korunmuş olsun.

Ülkemizdeki işgali sürdüren işgalciler tarafından yapılan konuşma, çeşitli bahaneler altında devam eden hava saldırıları, Kabil hükûmetinin silahlandırılması ve savaşması için teşvik edilmesi sivil kayıpların en büyük nedenidir. Amerikalıların, onun destekçilerinin ve işbirlikçi Kabil hükûmetinin omuzlarına yüklenen sorumluluk budur.

İslâm Emirliği’nin mücahidleri ülkemizi özgürleştirmek için cihada devam etmek ve daha iyi silahlanmak mecburiyetindedir. Ülkemiz işgal edilmiş ve üzerinde İslâmî bir nizam kurma hakkımız bizden alınmıştır. Belirtilen hedeflere ulaşmak Müslüman Afgan milletinin yasal haklarındandır. Cihad kurtuluşumuz için tek yoldur. Bu yolda halkımızın desteğine sahibiz ve aynı zamanda biz halkımızın itibarını ve başarısını bu yolun içerisinde görüyoruz.

14.02.2016

Afganistan İslâm Emirliği Sözcüsü

Zabihullah Mücahid

Kaynak: Küresel Analiz

HABERE YORUM KAT