1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. ‘Taliban, ABD tarafından kuruldu’ diyenlerin ilginç delilleri!
‘Taliban, ABD tarafından kuruldu’ diyenlerin ilginç delilleri!

‘Taliban, ABD tarafından kuruldu’ diyenlerin ilginç delilleri!

Barış Yarkadaş, Korkusuz’daki köşesinde, din düşmanlığını cahilliğiyle bir araya getirince ortaya akılların alamayacağı iddialar çıktı. Taliban’ı ABD’ye silah tutuş şeklinden bağlayan Yarkadaş ve avanesi zekalarıyla pes dedirtti.

24 Ağustos 2021 Salı 15:28A+A-

HAKSÖZ HABER

Barış Yarkadaş, Kemalizm ve Atatürk’ü göklere çıkarayım, dini ve dindarları da yerin dibine süpüreyim derken, cahilliği ile göz doldurdu. Taliban’ı, ABD’ye kurdurtan Yarkadaş ve avanesi, Taliban’ın misyonunu da Taliban’dan daha çok biliyor olmalı!

Korkusuz’daki köşesinde bugün yazdığı yazıda; “ABD’nin, Taliban’ı kurduğuna şüphe yok” diyecek akıl tutulmasını yaşayan Yarkadaş’ın, Taliban’ının ABD tarafından kurulduğuna dair ortaya attığı iddialar da haliyle saçmalığın ötesine geçemedi.

Bölgeye hakim Kemalist stratejistler ve uzman askerlerden(!) alınan bilgileri hakikat belleyen Yarkadaş’ın kurduğu şu cümleler yazdığı yazının ve düşüncesinin ne kadar basite indirgenmesi gerektiğini açığa çıkarmıyor mu?

TSK adına uzun yıllar çeşitli ülkelerde görev yapan ve Afganistan’a giden ilk Türk birliğinin komuta kademesinde de bulunan Haydar Ateş, “Taliban, ABD’nin kurdurduğu ve Afganistan’ı teslim ettiği bir örgüttür” dedi. Ardından ise gösterdiği fotoğraftaki bir ayrıntıya dikkat çekti. Haydar Ateş, canlı yayında yaptığı konuşmada “Talibancıların parmaklarına dikkat edin. İşaret parmaklarını tetiğin üstüne getirmiş vaziyetteler. Hepsi nizami bir şekilde duruyor ve aynı görüntüyü veriyor. Silahı bu şekilde tutuş biçimi Amerikan Özel Harekatı’nın tutuş biçimidir” ifadesini kullandı. Ateş, bu çetenin Amerikan Black Water adlı güvenlik şirketi tarafından eğitilmiş olabileceğini de söyledi. Ancak bir askerin ya da uzmanın fark edebileceği bu ayrıntı, Taliban adlı kanlı örgütün, Vatan Partisi Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği, Doğu Perinçek ve bir kısım şeriatçı örgütün iddia etiği üzere anti-emperyalist olmadığı, aksine emperyalizmin sadık bir aparatı olma görevini üstlendiğini gösteriyor. Silah tutuş şeklini bile ABD’den alan bu örgütün, bölgede kaos yaratmak ve o coğrafyayı istikrarsızlaştırmak için kullanılacağı açık ve net bir biçimde görülüyor.

Barış Yarkadaş’ın cahilliğinde sınır olmadığını şu cümleler ile anlayabilmek de mümkün: ABD emperyalizminin aparatı Taliban, kendisine biçilen misyonu yerine getirecek ve Afganistan’ın bölünmesinin önünü açacak. Bölgeyi yakından tanıyan analistler, bölünme sürecinin hükümetin ilan edilmesinin ardından başlayacağı ve bölgenin daha kanlı bir atmosfer içinde kalmasının kaçınılmaz olduğunu vurguluyor. Bazı analistler, Afganistan’ın 3, bazıları ise 5’e bölüneceğini söylüyor. Herkesin hem fikir olduğu konu ise Afganistan’ın bölünecek olması…

Afganistan’ın başkenti Kabil’e giren Taliban’ın, kan dökmediğini ve sessiz bir şekilde şehri teslim aldığını görmek istemeyen ve Afganistan’ın bölüneceğini iddia eden ‘akıllara zarar bir dehaya’ sahip Yarkadaş, “ABD’nin, Taliban’ı ülkeyi bölmek için kurduğunu” iddia ediyor.

Taliban’ı ABD’nin hangi tarihte ve nerede kurduğunu, kimlerin kuruculuk üstlendiğini açıklamayan yazarın, bu engin bilgilere nasıl sahip olduğu da ayrı bir mevzu olmalı. ABD’nin silahlarını ve askeri teknik bilgilerini kullanan PKK’ya karşı tek söz etmeyen Yarkadaş’ın bu engin bilgilerle aydınlattığı Kemalistler de Taliban’ı artık kimin kurduğunu kesin olarak biliyordur!

Barış Yarkadaş, Kemalistlere selam çakarken din düşmanlığı ve laiklik söylemlerini yenilerken tarihin gördüğü en büyük devrimci(!) Mustafa Kemal'e sığınmayı da ihmal etmiyor ve şöyle yazıyor: "Afganistan’da yaşanan rezaletleri gördükçe, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e olan şükran duygumuz her geçen gün artıyor.

Taliban'ın, ABD karşısındaki zaferini görmek istemeyen cahil Kemalistlerin, tarihi geçmişteki gibi bugünden çarpıtmaya başlamasına; 'pes doğrusu!'

...

Taliban’ın silah tutuşundan, ABD’nin kurduğu örgüte uzanan bu fantastik dünyaya askerin farklı silahlar ile tutuş şekilleri üzerinden bir de biz bakalım.

İddiaya konu olan Taliban görseli ve Black Water ilişkisine yakından bir göz atıldığında, silahların tetik kısımlarına askerlerin hazır komut durumlarında uzak kalmayacak şekilde bir duruş sergiledikleri görülüyor.

Farklı askerlerin, farklı silahlarla ve Black Water şebekesinin silah tutuşunu aşağıdaki görsellerde görmek mümkün.

 

Barış Yarkadaş ve Haydar ateş adlı uzman askerin mevzu bahis ettikleri silah tutuşu,

taliban-silah-tutus.jpg

 

Black Water askerlerinin Irak'ta çekilmiş bir fotoğrafı ve silah tutuşundaki serbestiyet, 

black-water-askeri-irakta.jpg

 

Türkiye Silahlı Kuvvetleri'nin kimi askerlerinin silah tutuşu,

tsk-silah-tutus-asker.jpg

 

Milli Piyade Tüfeği (MPT-55) ile poz veren bir askerin silah tutuşu,

mpt-55-tsk-silah-tutus-asker.jpg

 

Benzerlikler olduğu açıkça anlaşılan bu görseller yerine, tek bir resim üzerinden yargıda bulunan uzman askerler ve uzman stratejist Barış Yarkadaş'ın silah-tetik ilişkisine göre ABD'nin, Taliban'ı kurduğu iddiası saçmalığın ötesine geçebildi mi?! 

HABERE YORUM KAT

9 Yorum