1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Taliban ABD Konsolosluğunu Vurdu!
Taliban ABD Konsolosluğunu Vurdu!

Taliban ABD Konsolosluğunu Vurdu!

Afganistan'ın Herat vilayetinde bulunan ABD Konsolosluğu'nu hedef alan bombalı bir eylem düzenlendi.

13 Eylül 2013 Cuma 10:39A+A-

Afganistan'ın batısındaki Herat vilayetinde ABD Konsolosluğu'na bombalı eylem düzenlendiği ve olayda ölenler olduğu bildirildi.  

Herat polis yetkilisi Rahmatullah Safey, eylemcilerin bomba yüklü aracı konsolosluk binasının önünde patlattığını, ardından silahlı bir grupla Afgan polisi ve konsolosluğun güvenlik güçleri arasında silahlı çatışma çıktığı bilgisini verdi. 

Saldırıda konsolosluk çalışanı 2 kişinin öldüğünü ifade eden Safey, 15'ten fazla kişinin de yaralandığını belirtti. Safey, 5 eylemcinin ise çatışmada öldürüldüğünü, çevre güvenliğini bölgeye gelen ABD özel kuvvetlerinin sağladığını kaydetti.

Eylemi Taliban üstlendi.

Öte yandan, Afganistan'ın Paktika vilayetinde de polis karakolunu hedef alan bombalı eylemde 10’u polis 16 kişi yaralandı.

Bir Saldırı da Logar Askerî Kışlasına

Afganistan’ın Logar vilayetinden edinilen son bilgilere göre 30’a yakın Afgan emniyet güçlerine bağlı asker Logar Askerî Kışlasına yönelik saldırıda öldürüldü.

Taliban direniş güçlerine bağlı Abdulvahab isimli bir direnişçi tarafından Afgan askeri kışlasına karşı 10 Eylül’de bölge saatiyle sabah altı sularında bombalı bir saldırı gerçekleştirildi. Taliban resmi sitesinde saldırıyı duyururken kendilerine yönelik operasyonların merkezlerinden biri olduğu için bu kışlayı hedef aldıklarını açıkladı.

Taliban sitesinde operasyonların ayrıntısını şu şekilde açıkladı; Operasyon Mazda marka bir kamyonet ile gerçekleştirildi. Saldırı sonucunda 30’a yakın asker öldürüldü. Bina da kullanılamaz hale geldi. Gerçekleştirilen saldırıdan sonra düşman kuvvetleri bölgeyi kuşatma altına aldı. 

 

HABERE YORUM KAT