1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Taliban: ABD anlaşmayı ihlal ediyor
Taliban: ABD anlaşmayı ihlal ediyor

Taliban: ABD anlaşmayı ihlal ediyor

Taliban sözcüsü tarafından yapılan açıklamada ABD'nin Doha Anlaşması'nı ihlal ettiği öne sürüldü.

17 Mart 2021 Çarşamba 21:41A+A-

Taliban sözcüsü tarafından yapılan açıklamada ABD'nin Doha Anlaşması'nı ihlal ettiği öne sürüldü.

Hareketin askeri sözcülerinden Kari Muhammed Yusuf Ahmedi tarafından sosyal medya ağları üzerinden yapılan açıklamada, ABD Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarının Afganistan'ın güneyindeki Kandahar vilayetinde birçok noktaya hava saldırıları düzenlediği, bunun Doha Anlaşması'nın ihlali anlamına geldiği belirtildi.

Açıklamada ABD'nin "Saldırıların sonuçlarından sorumlu olacağı" ifade edilirken, hava saldırılarının devam etmesi durumunda ülkedeki yabancı güçlerin yeniden Taliban'ın hedefi haline geleceği vurgulandı.

Afganistan barış süreci

Taliban ile ABD arasında Şubat 2020'de imzalanan Doha Anlaşması, yeni ABD Başkanı Joe Biden döneminde tartışılır bir hale gelmiş, Biden yönetimi anlaşmanın gözden geçirileceğini açıklamıştı.

Son olarak ABD'nin Afganistan barış sürecine dair bir geçiş hükümeti oluşturma ve bu oluşumun içerisine Taliban'ı da dahil etme planları medyaya yansımıştı.

Taliban ise Doha Anlaşması'ndaki taahhütlerin yerine getirilmesi ve ABD'nin Mayıs ayı sonuna kadar Afganistan'ı terk etmesi konusunda ısrarcı.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT