1. HABERLER

  2. HABER

  3. Taksim’deki Eylemlerde Çatışma Yaşandı
Taksim’deki Eylemlerde Çatışma Yaşandı

Taksim’deki Eylemlerde Çatışma Yaşandı

Ahmet Atakan için Taksim'de toplanan gruba polis müdahale etti, gerginlik geç saatlere kadar sürdü...

11 Eylül 2013 Çarşamba 12:56A+A-

İstiklal Caddesi üzerinde Hatay'daki gösterilerde binadan düşerek ölen Ahmet Atakan'ı anmak için toplanan grup uyarılara rağmen dağılmayınca polis müdahale etti. Polisin müdahalesine gruptakiler havai fişeklerle karşılık verdi. Çıkan olaylarda bazı eylemciler yaralanırken çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gece geç saatlere kadar süren gerginlik sonrası meydan sessizliğe gömüldü.

Atakan için sosyal medya üzerinden yapılan çağrılar üzerine akşam saatlerinde yüzlerce kişi Taksim Meydanı ve İstiklal caddesinde toplandı. İstiklal caddesi üzerinde dağılmayan gruba polis müdahale etti. Polisin biber gazı ve tazyikli su sıkarak müdahale ettiği gurup ara sokaklara kaçtı. Ara sokaklardaki grup üyeleri polislere havai fişeklerle ve taşlar atarak karşılık verdi.

İstiklal caddesi üzerinde gurup ile polis arasındaki kovalamaca sürerken zaman zaman ilginç olaylar da yaşandı. Ara sokaktan istiklal caddesine gruptakiler tarafından taş atılması üzerine bir ambulans bir süre İstiklal Caddesi'nde durdu. Gösterilerde bazı eylemciler yaralanırken çok sayıda kişi gözaltına alındı. Yaralanan bazı eylemciler ambulansla hastaneye kaldırılırken İstiklal Caddesi ve ara sokaklarda polis ile grup arasındaki kovalamaca sona erdi.

İstiklal Caddesi ve Taksim'deki olaylar gecenin geç saatlerine kadar devam etti.

BDP VE CHP'Lİ VEKİLLER DE ORADAYDI

Öte yandan CHP milletvekilleri Melda Onur ve Müslim Sarı, BDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Sebahat Tuncel ile bağımsız milletvekili Levent Tüzel, beraberindeki grupla, Ahmet Atakan'ın hayatını kaybetmesiyle ilgili basın açıklaması yapmak ve karanfil bırakmak için Taksim Meydanı'na çıkmak istedi.

Ancak Fransız Konsolosluğu önünde güvenlik önlemi alan polis ekipleri, caddeyi kapatarak, grubun meydana çıkışına engel oldu.

Milletvekilleri, sadece kendilerine izin verilmesi ve grubun çıkışının engellenmesini protesto ederek, gruptakilerle birlikte yaklaşık bir saatlik oturma eylemi yaptı.

Burada gazetecilere açıklama yapan Sırrı Süreyya Önder, yaşananları protesto ettiklerini belirterek, "Zulmün de bir sınırı vardır. Bu halka uygulanmadık zulüm bırakmadılar ama bu halk korku duvarını aştı. Gezi direnişi bunların boğazında bir yumru oldu. Ne yutabiliyorlar, ne tükürebiliyorlar" dedi.

GAZİ MAHALLESİ'NDE DE GERİLİM

Atakan'ın hayatını kaybetmesini protesto etmek isteyen bir grup, Sultangazi İsmet Paşa Caddesi'nde eylem yaptı.

Çöp konteynerlerini devirip barikat kuran ve barikatı ateşe veren kalabalık, Gazi Mahallesi İsmet Paşa Caddesini trafiğe kapattı.

Bunun üzerine polis biber gazı ve tazyikli su ile yüzleri maskeli gruba müdahale etti. Polisin müdahalesine göstericiler molotof, taş ve şişe atarak karşılık verdi. Cadde üzerinde polis-eylemci çatışması devam ediyor.

ANKARA'DA DA MÜDAHALE GELDİ

Ankara'da da Hatay'daki gösterilerde Ahmet Atakan'ın hayatını kaybetmesini protesto etmek isteyen gruba polisin müdahalesi sert oldu. Gece boyu devam eden olaylarda 12 gösterici gözaltına alındı.

İZMİR, ESKİŞEHİR, ADANA VE ÇANAKKALE'DE DE EYLEMLER VARDI

Ahmet Atakan'ın ölümünü protesto için İzmir'de, Kıbrıs Şehitleri Caddesinde toplanan binlerce kişi, slogan atarak Basmane Meydanı'na yürüdü. Meydana girmek isteyen gruba polis müdahale etti. Bu sırada bazı apartmanlardaki vatandaşlar da alkışlarla eylemcilere destek verdi. Çıkan arbedenin ardından göstericiler Alsancak'a geri çekilerek yola barikatlar kurdu. Göstericiler geç saatlere kadar barikatların başında bekledi.

Denizli'de, Çınar Meydanı'ndan Gazi Bulvarı'na yürüyüşe geçen kalabalık bir grubu polis durdurdu. Yürümekte kararlı olan grubu polis, biber gazı sıkarak durdurmaya çalıştı. Olaylarda 1 polis yaralanırken, 2 kişi gözaltına alındı.

Eskişehir'de de, Atakan'ın ölümünü protesto eden binlerce kişi yürüdü. Göstericiler, Üniversite Caddesi yakınındaki tren hemzemin geçidinde oturma eylemi yaptı. Hatlardaki aksamayı gidermek isteyen yetkililer, yolcuları otobüslerle trenlere taşıdı.

Bursa, Kocaeli, Kayseri, Zonguldak ve daha birçok kentte de Ahmet Atakan için eylemler yapıldı.

 

HABERE YORUM KAT