1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Taksim’de İdam Protestosu: “Katil Sisi Hesap Verecek!”
Taksim’de İdam Protestosu: “Katil Sisi Hesap Verecek!”

Taksim’de İdam Protestosu: “Katil Sisi Hesap Verecek!”

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı ve İstiklal Caddesi üzerinde yapılmasına müsaade etmediği “Mısır’da İdamları Durdurun” eylemi Odakule’nin arka tarafındaki alanda yapıldı.

24 Şubat 2019 Pazar 22:06A+A-

HAKSÖZ-HABER

Yeni idamların önüne geçilmesi umuduyla bir dizi etkinlikler ortaya koymaya çalışan Türkiye’deki Mısırlılar soğuk hava ve kar yağışına rağmen bu akşam Beyoğlu Odakule arkasında bir araya geldiler. Eyleme Özgür-Der ve Grup Yürüyüş de destek verdi.

Ellerinde idamların durdurulması çağrısında bulunan dövizler taşıyan grup, Arapça ve Türkçe sloganlarla Sisi cuntasını lanetlerken, Mısır’daki kardeşlerimizin yalnız olmadığını duyurdular. Geçtiğimiz günlerde idam edilen 9 gencin yakınlarının da hazır bulunduğu eylemde polisle gerilim de yaşandı.

Eylemde konuşan Mısırlı Dr. Omar Magdy Mısır’da yaşanan zulümlere dikkat çekerek, idamların gerçekleşmesinden duydukları üzüntüyü paylaştı. Yeni idamların engellenmesi için ellerinden gelen her şeyi yapmaya çalıştıklarını ifade eden Magdy, bu konuda herkesi sorumluluk almaya ve kardeşlerini yalnız bırakmamaya davet etti.

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Sisi’nin Mısır’ı açık hava zindanına çevirdiğini belirtti. Mısır’da yaşanan idamların bütün dünyanın gözleri önünde yaşandığını ifade eden Kaya, bunun büyük bir utanç olduğunu dile getirdi. Sisi’nin Suudi Arabistan’dan Körfez ülkelerini, ABD’den Avrupa ve Rusya’ya kadar geniş alanda destek bulduğunu ve bu cinayetleri pervasız bir şekilde işlemesinde bu desteğin payının inkâr edilemeyeceğini söyledi. Münih’teki Güvenlik Zirvesine Sisi katilinin davet edildiğini ve konuşturulduğunu hatırlatan Kaya, onu meşru lider olarak sunanların da bu zulümde pay sahibi olduğunu söyledi.

Kaya, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Mısır’da zindanlarda hakkı haykıran, ‘Rabbim Allah’ dediği için işkencelere maruz kalan ama teslim olmayan Hasan el-Bennaların, Seyyid Kutupların yolunu sürdüren Muhammed Bediilerle , Mursilerle, Biltacilerle vemücahid önder ve şehitlerle iftihar ediyoruz. Bizler inanıyoruz ki idam edilen kardeşlerimiz cennete gitmişlerdir. Sisi katili ve işbirlikçileri ise cehenneme sürüleceklerdir inşallah.”

Polisle Gerilim Yaşandı

İstiklal Caddesi üzerinde hiçbir şekilde basın açıklamasına müsaade etmeyeceğini belirten ve Galatasaray Lisesinin çevresini barikatlarla kapatan polisin Odakule arkasında yapılan eylemin de bir an önce bitirilmesi yönündeki tacizlerde bulunması gerilim yaşanmasına neden oldu. Polisin müdahale arzusunu eleştiren grup, açıklamalarının ardından tekbirlerle eyleme son verdi.

Saraçhane’ye Çağrı

Mısır’da 6 Müslümanın daha idam edilmesi an meselesi. Konuyu gündemleştirmek ve kamuoyu oluşturmak için herkesin elinden geleni yapması gerekmekte. Bu bağlamda Özgür-Der, 26 Şubat Salı günü 17.00’de Fatih Saraçhane Parkı’nda toplanma çağrısında bulundu.

taksimmisireylemi-20190224-01.jpg

taksimmisireylemi-20190224-02.jpg

taksimmisireylemi-20190224-03.jpg

taksimmisireylemi-20190224-04.jpg

HABERE YORUM KAT

4 Yorum