1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Taksim’de Enver Aydemir’le Dayanışma Eylemi!
Taksim’de Enver Aydemir’le Dayanışma Eylemi!

Taksim’de Enver Aydemir’le Dayanışma Eylemi!

“Vicdani Retçi Enver Aydemir’le Dayanışma İnisiyatifi” öncülüğünden bugün İslami kimliğini gerekçe göstererek askere gitmeyi reddeden Enver Aydemir’e destek amaçlı Taksim Meydan’ından Galatasaray postanesine yürüyüş yapıldı.

02 Ocak 2010 Cumartesi 18:21A+A-

 "Vicdani Retçi Enver Aydemir'le Dayanışma İnisiyatifi"nin yaptığı eylemde "Vicdani Redci Enver Aydemir Serbest Bırakılsın" pankartıyla yürüyen grup sık sık "Enver Aydemir Yalnız Değildir", "Askere Gitme Kardeş Kanı Dökme", "Biz Ordu'ya Ancak Fındığa Gideriz", "Öldürmeyeceğiz, Ölmeyeceğiz! Kimsenin Askeri Olmayacağız!", "Paşaların Tankı Yıldıramaz Halkı", "Ne Mutlu Kardeşim Diyene!" sloganlarını attığı eylem Galatasaray postanesi önünde yapılan basın açıklaması ile devam etti. Eylemde Özgür-Der adına konuşan Bahadır Kurbanoğlu, "İslami kimliğinden" dolayı askere gitmeyi reddeden Enver Aydemir'e farklı dünya görüşlerinden insanların verdiği destekten ötürü teşekkür etti. Militarizmin okulda, kışlada her yerde olduğunu vurgulayan Kurbanoğlu, bununla mücadele edilmesinin esas olduğunu vurguladı.

Tutuklanmasından sonra cezaevi komutanı, askeri personel, kışkırtılmış tutuklu ve mahkûmlar tarafından falakaya yatırmak, toplu olarak dövmek, soğukta çıplak bırakmak şeklinde işkencelere maruz bırakılan ve başvurulara rağmen Adli Tıp'a gönderilmeyen Enver Aydemir için grup, basın açıklamasından sonra Galatasaray postanesinden Enver Aydemir'e dayanışma ve destek mektuplarını gönderdiler.

Haber: Ömer Faruk Karagüzel

Fotoğraflar: Umut İslam Ayar