1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Taiz'de Husi Karşıtı Gösteriye Ateş Açıldı
Taiz'de Husi Karşıtı Gösteriye Ateş Açıldı

Taiz'de Husi Karşıtı Gösteriye Ateş Açıldı

Yemen'in Taiz kentinde düzenlenen "Husi karşıtı" gösteriye, Husi taraftarı Özel Güvenlik Kuvvetleri tarafından ateş açılması sonucu 10 kişinin yaralandığı bildirildi.

23 Mart 2015 Pazartesi 22:06A+A-

Taiz kentinde düzenlenen gösterilere katılan gazeteci Taha Salih, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Husi Ensarullah hareketi yanlısı Özel Güvenlik Kuvvetleri binasının önünde "Husi karşıtı" eylem yapan göstericilerin üzerine ateş açıldığını belirtti.

Göstericilere gerçek mermi ile ateş açıldığını söyleyen Salih, "Olayda 2'si ağır, 10 kişi yaralandı. Yaralılar Es-Safve, El-Hamed ve İbni Sina hastanelerinde tedavi altına alındı" dedi.

Salih, kent merkezindeki Özel Güvenlik Kuvvetleri binasının önünde eylemlere devam edildiğini ve birçok caddede eyleme destek çağrılarının yapıldığını ifade etti.

Taiz kuzey ve güneyi birbirine bağlıyor

Ülkenin kuzeyindeki başkent Sana ile Yemen'in güneyindeki Aden arasında geçiş noktası konumundaki 615 bin nüfuslu Taiz kenti kuzeyi kontrol eden Husiler ile güneye egemen olan merkezi yönetim ve Sünni aşiretler arasında stratejik önem taşıyor. 

Geçen yıl başkent Sana, Amran ve Hudeyde kentlerini ele geçirerek kuzeyden güneye doğru yayılmacı bir strateji izleyen Ensarullah örgütü, Taiz'den sonra, Cumhurbaşkanı Abdurrabbu Mansur Hadi'nin Husilere karşı geçici olarak yönetim merkezi ilan ettiği Aden kentini ele geçirmeyi hedefliyor.

Uzun süredir siyasi krizin yaşandığı Yemen'de, hükümet ve Cumhurbaşkanı Hadi'nin Ocak ayında istifa ettiğini açıklamasının ardından, başkent Sana'yı elinde bulunduran Husiler, 6 Şubat'ta meclisi feshettiğini duyurmuştu. Husilerin siyasete silahlı müdahalesi, ''darbe" olarak nitelendirilmişti.

Bu süreçte Husilerin başkent Sana'daki evinde gözetim altında tuttuğu Hadi, 21 Şubat'ta güneydeki Aden'e gitmiş ve burada cumhurbaşkanlığı görevine devam edeceğini açıklamıştı.

AA

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT