1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Tahriru’ş-Şam: Savaşımız Bir Karış Toprak İçin Değil
Tahriru’ş-Şam: Savaşımız Bir Karış Toprak İçin Değil

Tahriru’ş-Şam: Savaşımız Bir Karış Toprak İçin Değil

Suriye’de Esed ve işbirlikçileriyle mücadele eden gruplardan Tahriru’ş-Şam, yayımladığı yeni videoda, Suriye’de “bir karış toprak için” savaşmadıklarını, savaşlarını “Allah için” verdiklerini dile getiriyor.

21 Ocak 2018 Pazar 13:49A+A-

Suriye direnişinin önde gelen gruplarından biri olan Tahriru’ş-Şam, “Savaşımızın Bedeli” isimli yeni bir video yayımladı.

Mepa News sitesinde yer alan habere göre, Tahriru’ş-Şam’a bağlı “Emced” yayın organı tarafından dün yayımlanan video, genel anlamda bölgedeki çatışma görüntülerinin yaklaşık üç dakikalık bir derlemesinden oluşuyor.

“İnancımızla Zafer Kazanıyoruz”

Videoda arka planda yapılan seslendirmeyle sahadaki direnişçilerin moral-motivasyonlarının daha üst seviyeye çekilmeye çalışıldığı görülüyor. Seslendirmede, direnişçilerin silah ve mühimmatları ile değil sahip oldukları inanç ile zaferler kazandığı belirtiliyor.

“Bombalar Azmimizi Arttırıyor”

Savaş uçaklarından atılan bombaların direnişçilerin azmini ve direncini daha da güçlendirdiği ifade edilen videoda, Suriye sahasında zaferlerle dolu senelerin geçtiği belirtiliyor.

“Savaşımız Toprak İçin Değil”

Videonun son kısmında bölgede verilen savaşın amacı, “Savaşımız bir karış toprak için verilen bir savaş değil.” sözleriyle ifade ediliyor. Direnişçi grup, savaşlarına geçim sıkıntısı veya diğer dünyevi sebeplerden dolayı başlamadıklarını, savaşlarını “Allah için” verdiklerini söylüyor.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum