1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Tahriru’ş-Şam Komutanından “İdlib Teslim Olmaz” Mesajı
Tahriru’ş-Şam Komutanından “İdlib Teslim Olmaz” Mesajı

Tahriru’ş-Şam Komutanından “İdlib Teslim Olmaz” Mesajı

Esed ve işbirlikçilerinin İdlib’e yönelik tehditlerine cevap veren Tahriru’ş-Şam komutanlarından Yahya el-Ferğali, “İdlib ve İdlib’in kırsallarında çalışanların çoğunluğu, çözümün cihat ve savaşta olduğunda hemfikirler.” dedi.

28 Ağustos 2018 Salı 12:52A+A-

Tahriru’ş-Şam komutanlarından Yahya el-Ferğali, Telegram kanalı üzerinden yayımladığı video kaydında Rusya ve İran’ın saldırı açıklamalarına cevap verdi.

Fetih Medya’da yer alan habere göre el-Ferğali açıklamasında, “İdlib, silahlarını teslim eden diğer bölgelerden farklıdır. İdlib ve İdlib’in kırsallarında çalışanların çoğunluğu, çözümün cihat ve savaşta olduğunda hemfikirler. Bu yüzden İdlib ahalisinin teslim olacağını düşünmek yersizdir. Nitekim İbni Teymiyye’nin söylediği gibi: Şam ehli savaştığında mağlub olunmazlar.” ifadelerini kullandı.

Tahriru’ş-Şam komutanlarından el-Ferğali, sözlerini şöyle tamamladı:

“Hedefimiz, gücümüz nispetinde Allah’ın şeriatını hakim kılmaktır. Yolumuz, cihat yoludur. Silahlarımız ise terk etmeyeceğimiz kırmızı çizgimizdir. Herkesten bu sabiteleri göz önünde bulundurmalarını istiyoruz. Rusya ve İran bunu iyi biliyorlar. Bizler Allah’ın izni ve kuvveti ile savaşlarda onları nasıl zelil edeceğimizi biliyoruz. Bu nedenle boş haberler yayarak Şam ehlinin savaş iradesini kırmaya çalışıyorlar. Biz biliyoruz ki önümüzdeki savaşta düşmanın temel silahı yalan haber ve söylentiler olacaktır.”

HABERE YORUM KAT

4 Yorum