1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SUUDİ ARABİSTAN

  4. Suudi Yönetimi Selman El-Avde’yi Tecrit Etmeyi Sürdürüyor!
Suudi Yönetimi Selman El-Avde’yi Tecrit Etmeyi Sürdürüyor!

Suudi Yönetimi Selman El-Avde’yi Tecrit Etmeyi Sürdürüyor!

Suudi Arabistanlı alim Selman el-Avde bir yılı aşkın bir süredir mahkemeye çıkartılmaksızın ve neyle suçlandığı bilinmez bir şekilde hapiste tutuluyor.

17 Ağustos 2018 Cuma 20:02A+A-

HAKSÖZ-HABER

Geçtiğimiz yıl Haziran ayında Muhammed bin Selman’ın veliaht olmasından sonra ülke çapında direnişçi alimlere yönelik başlatılan baskı kampanyası neticesinde 61 yaşındaki Suudi Arabistanlı alim Selman el-Avde 10 Eylül 2017 tarihinde yaklaşık 20 kişiyle birlikte tutuklanmıştı.

Middleeasteye.net sitesinin aktardığına göre, Selman el-Avde’nin ABD’de yaşayan oğlu Abdullah babasının Cidde’deki Zehban Cezaevinden Riyad’a nakledildiğini öğrendiğini duyurdu. Bir cezaevi görevlisinin kendisine bilgi verdiğini ifade eden Abdullah el-Avde babasının gizli bir yargılamaya tabi tutulduğunu da duyurdu.

Gizli yargılamanın bir hukuksuzluk olduğunu söyleyen Abdullah babasının tecrite tabi tutulduğunu ve tıbbi destek almasının ve ailesiyle görüşmesinin engellendiğini belirterek Suudi devletinin babasının sağlığından sorumlu olduğunu da ekledi.

14 milyondan fazla twitter takipçisi bulunan Selman el-Avde geçtiğimiz yıl Katar ile yaşanan Körfez ülkeleri arasında yaşanan gerilime Twitterdan yaptığı barışçıl çözüm bulunması çağrısından sonra gözaltına alınmıştı.

Cenevre merkezli insan hakları örgütü el-Kerame BM İşkenceye Karşı Komite’nın gizli yargılamayı kınadığını, ayrıca Selman el-Avde’nin tam olarak neyle suçlandığının bilinmemesinin ve avukat hakkının kendisine tanınmamasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum