1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SUUDİ ARABİSTAN

  4. Suudi Arabistan’da Türk burgeri, 'Yunan Burgeri' olarak yeniden markalandı
Suudi Arabistan’da Türk burgeri, 'Yunan Burgeri' olarak yeniden markalandı

Suudi Arabistan’da Türk burgeri, 'Yunan Burgeri' olarak yeniden markalandı

Suudi Arabistan'daki işletmelere, Suudi Arabistan ve Türkiye’nin ilişkilerinin kötüleşmesi nedeniyle Türkiye ürünlerini boykot etme çağrıları yapılmıştı. Bir fast food zinciri, Türk hamburgerini "Yunan Burgeri" olarak yeniden markaladığını duyurdu.

27 Ekim 2020 Salı 14:42A+A-

Fatih Demir / HAKSÖZ HABER

Suudi Arabistan'daki işletmelere, Suudi Arabistan ve Türkiye’nin ilişkilerinin kötüleşmesi nedeniyle Türkiye ürünlerini boykot etme çağrıları yapılmıştı. Bir fast food zinciri, Türk hamburgerini "Yunan" olarak yeniden markaladığını ve fiyatı düşürdüğünü duyurdu.

Pazar günü Herfy'in resmi Twitter hesabı, Türkiye Ürünlerini Boykot kampanyasını onayladığını açıkladı. Şirket bunu, "Büyük vatanımıza karşı görevimiz" olarak tanımladı.

Herfy’s adlı fast food zinciri, yemek menüsünü geliştirmek ve çeşitlendirmek ve her zevke uygun yeni ürünleri sunmak için Türk burgerini 2016 yılında piyasaya sürmüştü. Siyah bıyık ve üzerinde Osmanlı dönemi fes ile sunulan reklamlarında hamburgerin lezzeti övülüyordu.

Bununla birlikte, Suudi Arabistan ülkede faaliyet gösteren şirketlerine Türk ve Türkiye ile ilgili ürünleri boykot etmeleri için baskı yapıyor. Boykot hareketinin resmi olmadığı söylense de bazı perakende satış noktaları müşterilerini Türkiye mallarını almamaya çağıran işaretlerle uyarılarda bulunuyor.

Daily Sabah'a göre Tuna Süpermarketleri, Tamimi Marketleri, Othaim Marketleri ve Panda Perakende Şirketi, mevcut stoklar satıldıktan sonra Türk mallarını taşımaya son vereceklerini duyuran açıklamalar yaptı.

Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın 2018 yılının Ekim ayında Türkiye’de, Suudi elçiliğinde Suudi Arabistan Veliaht Prensleri tarafından öldürtülmüştü. Cesedi ise parçalara ayrılarak Suudi Arabistan’dan gelen uçağa bindirilmişti. Suudi Veliahtlar başta olayı yalanlamış ancak kanıtlar ortaya çıkmaya başlayınca da bir arbede sırasında Kaşıkçı’nın öldüğünü ifade etmişlerdi.

Türkiye’nin,  Suudi Arabistan’ın bu cinayetini tüm dünyaya duyurarak üzerini kapatmasına izin vermemesi Suudi Veliahtları kızdırarak Suudi Arabistan’ın bölgede Türkiye aleyhine tavırlar sergilemesine neden olduğu düşünülüyor.   

Geçen hafta Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz'in, Suudi Veliaht Prensi Muhammed Bin Salman ve cinayete karıştığı iddia edilen diğer üst düzey Suudi yetkililere karşı ABD mahkemesinde dava açtığı bildirildi.

 

Kaynak: Middle East Monitor

HABERE YORUM KAT