1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SUUDİ ARABİSTAN

  4. Suudi Arabistan'da El Kaide Tutuklamaları
Suudi Arabistan'da El Kaide Tutuklamaları

Suudi Arabistan'da El Kaide Tutuklamaları

Suudi Arabistan'da özel yetkili bir mahkeme, El Kaide için silah ve para toplamak, ülke içinde ve dışında saldırılar planlamak gibi suçlamalarla 8 kişiyi tutukladı.

14 Mart 2014 Cuma 12:20A+A-

Suudi Arabistan'da, devlet güvenliği ve terörizm suçlarıyla ilgili özel mahkeme, 8 sanığı El Kaide'ye ülke içinde ve dışında silah ve para yardımı yapmak suçlamasıyla hapse çarptırdı. Sanıklara, 3 ile 6 yıl arasında değişen cezalar verildi. Hapis cezalarının ardından da yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

CIA destekli Longwarjournal sitesi, Riyad'daki mahkemenin elde ettiği öne sürülen bilgilere göre, El Kaide'nin Suudi Arabistan içinde, özellikle doğuda Şarqiya vilayetindeki petrol rafinerilerine saldırılar düzenlemeyi planladığını yazdı.

El Kaide'nin Küba'dan savaşçı çekmeye çalıştığı ve Mısır'da cihadi haberleri yaymak için bir medya ajansına yatırım yaptığı iddia edildi.

Tutuklanan zanlılardan birinin, cihadi aktivitelerde kullanılmak üzere çok miktarda makineli tüfek ve cephane depoladığı, radyo iletişim cihazları satın aldığı öne sürüldü. Bu zanlı 2.5 yıl hapis cezası alırken, kendisine 5 yıl da yurt dışına çıkma yasağı kondu.

Zanlılardan bir diğerinin ise, bomba yapımında kullanılmak üzere elektronik parçalar satın almakla suçlandığı belirtildi. Zanlının elektronik malzemeleri önce evinde sakladığı, sonra bir yere gömdüğü ve gömdüğü yerin koordinatlarını cep telefonunda sakladığı iddia edildi. Kendisine başka suçlar da yöneltilen bu zanlı, 6 yıl hapis cezası aldı.

Diğer kişilere, silah bulundurmak ve El Kaide'nin petrol rafinerilerine saldırılar düzenleme planları gibi niyetlerini gizleme suçlamaları yöneltildi.

Bir kişinin ise Küba'dan iki savaşçının gelmesi konusunda haberdar olduğu, birinin Yemen'e gittiği, diğerinin ise hala pasaport aradığını itiraf ettiği iddia edildi.

(incanews)

HABERE YORUM KAT

1 Yorum