1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SUUDİ ARABİSTAN

  4. Suudi Arabistan Sınıra Takviye Yapıyor
Suudi Arabistan Sınıra Takviye Yapıyor

Suudi Arabistan Sınıra Takviye Yapıyor

Yemen'de beş günlük ateşkesin başlamasına kısa bir süre kala Suudi Arabistan-Yemen sınırında tansiyon arttı. Husiler sınırdan roket saldırısı düzenlerken koalisyon karşılık verdi. Riyad yönetimi Yemen sınırına 'büyük bir takviye' yapıyor.

12 Mayıs 2015 Salı 11:48A+A-

Riyad'dan bildiren Al Jazeera muhabiri Muhammed Vall, Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı'nın pazartesi günü sınırda yaşanan çatışmanın ardından ordu güçlerinin sınıra yakın hattaki Necran bölgesine ulaştığını duyurduğunu söyledi.

Vall, Savunma Bakanlığı'nın sınıra sevk edilen gücün büyüklüğüyle ilgili herhangi bir detay vermediğini aktardı, ancak bakanlık sınıra dağlık bölgede savaş kabiliyetlerine sahip bir teçhizat ve askeri güç sevk edildiğini duyurdu.

Suudi Arabistan'daki bir televizyon kanalı da sınıra sevk edilen askeri birliklerin görüntülerini yayınladı.

Yemen'de İran destekli Şii Husiler, Yemen'de koalisyonun Sada ve Hacca'ya 150 roket saldırısı düzenlemesinin ardından Suudi Arabistan'daki Cizan ve Necran bölgelerine füze saldırısıyla karşılık verdiklerini açıklamıştı. 

Koalisyon uçakları ayrıca Taiz kentinin yanı sıra petrol üretilen ve başkent Sana'nın doğusundaki Marib bölgesini de vurdu. Hava saldırılarında ölen veya yaralananlarla ilgili henüz bilgi yok. 

Beş günlük ateşkes planı

Al Jazeera muhabiri Vall, ateşkesin başlamasından önce tansiyonun düşmesinin beklendiğini, ancak tam tersi bir şekilde gerginliğin arttığını söyledi.

Vall, "Husiler sınır bölgesindeki faaliyetlerini artırdılar. Geçtiğimiz günlerde bu yüzde hava saldırılarında da bir artış meydana geldi" dedi.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri sözcüsü Tuğgeneral Ahmed Asiri, önceki akşamdan bu yana haber alınamayan Fas'a ait F-16 savaş uçağının düştüğünü duyurmuştu.

Asiri, "Maalesef uçak dünkü operasyonlar sırasında düştü" dedi. Uçağın yerinin tespit edildiğini belirten Asiri, pilotun akıbeti hakkında ise bilgileri olmadığını kaydetti. 

Kaynak: Al Jazeera ve ajanslar

HABERE YORUM KAT