1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Suud ve BAE Medyası Mısır’daki Protestoları Görmezden Geliyor
Suud ve BAE Medyası Mısır’daki Protestoları Görmezden Geliyor

Suud ve BAE Medyası Mısır’daki Protestoları Görmezden Geliyor

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) medyası Mısır’da darbeci Sisi rejimine karşı ayaklanan halkın isyanını görmezden geliyor.

22 Eylül 2019 Pazar 13:33A+A-

Yahya Fırat/ Haksöz-Haber

The New Arab’ın haberine göre, uluslararası medyanın Mısır’da Sisi rejimine karşı ayaklanan halkın protestosuna yer vermesine rağmen Suudi Arabistan ve BAE medyası bu duruma sessiz kaldı.

Suud ve BAE’de bulunan en büyük televizyon ve gazeteler, Sisi cuntasına karşı sokağa dökülen muhaliflerle ilgili hiçbir haber yapmadı. Aynı şekilde Sisi rejimine bağlı Mısır medyası da protesto gösterilerine yer vermedi.

Riyad ve Abu Dabi yönetimleri, 2013’te Mısır’ın seçimle başa gelen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi ABD ve batı desteğiyle deviren Sisi cuntasına destek vermişti.

Mısır’da ABD, batı ülkeleri ve Körfez monarşileri tarafından desteklenen Sisi rejimine karşı ayaklanan halk, başta Tahrir meydanı olmak üzere Kahire’nin büyük cadde ve sokaklarında gösteriler düzenliyor.

Ancak, batı medyasında bile yer alan protesto gösterileri Suudi Arabistan ve BAE medyasında yer almadı.

İki ülke yönetimi, 2013’te ülkede darbe yapan, Müslüman Kardeşler üyelerini tutuklayan ve baskıcı bir rejim kuran Sisi’yi destekliyor.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum