1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Sütçü İmam Üni.’de Gazze konuşuldu
Sütçü İmam Üni.’de Gazze konuşuldu

Sütçü İmam Üni.’de Gazze konuşuldu

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde 6 Şubat’ta gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli deprem ve İzzetli Gazze konuşuldu.

17 Mart 2024 Pazar 18:10A+A-

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, İnsan Hakları ve Özgür Gençlik öğrenci topluluğu tarafından “Depremin Ardından Bir Yıl ve İzzetli Gazze” programı KSÜ - Diyanet Gençlik Merkezi’nde Doç. Dr. Celal KURŞUN’un konuşmacı olarak katılımıyla gerçekleştirildi.

İnsan Hakları ve Özgür Gençlik öğrenci topluluğu başkanı Edanur YOKUŞ topluluk ve program hakkında kısa bir bilgilendirme yaptı. Daha sonra sözü topluluk danışman hocası olan konuşmacı Doç. Dr. Celal KURŞUN’a bırakarak konferans başladı.

Kurşun öncelikle 6 Şubat depremi sonrası yaşanılan zorlu günlere ve gözlemlerine değindi. Depremin yıkıcılığına ve insanlarda bıraktığı ağır yaralardan bahseden Kurşun, “Göçük altında kalmanın ne demek olduğunu en iyi biz biliriz” dedi. Ardından Gazze’yi ele aldı.

Kurşun konuşmasında; “Suriye’de 600 binden fazla insan katledildi. Bunların 30 bini çocuktu. Sınırımızda öldüler. Gidip hiçbir şey yapamadık. Şimdi de Gazze’ de kardeşlerimiz şehit ediliyor, enkaz altındalar. 5 aydır binaların altından çıkarılamayan şehitlerimiz var. Filistin’ de bir anne en az 6 çocuk sahibi olmakla yükümlü kılar kendisini çünkü çocuklarının iki tanesinin şehit edileceğini, iki tanesinin de yanlarında kalıp onlara bakacaklarını, diğer ikisi şanlı mücadelelerinin duyurulması ve yaşaması için eğitim alması gerektiğini düşünür.” dedi

Kurşun, Bosna Hersek’te bir çocuğun “Anne çocukları küçük kurşunlarla öldürürler değil mi?” sorusunun bıraktığı derin sızıyı hala hissettiğimizi, Irak’ta 1,5 milyondan fazla kardeşimizin katledildiğini, Doğu Türkistan’da yaşanan zulümlerin bitmediğini söyleyerek konuşmasına devam etti. Gazze’ye atılan bomba miktarının 3 atom bombasını geçti. Yaklaşık olarak kişi başına 15kg bombanın düştüğünü ve “Bir çocuk kaç kilo?” diyerek Gazze’de yaşananları gözler önüne serdi. Kurşun, biz Gazze’yi anlayamıyoruz. Yaşanan acı ve ıstırabın ancak % 1’ini görebiliyoruz, dedi. Ebu Ubeyde’nin yüzünü hiçbirimiz görmedik ama hepimiz seviyoruz değil mi, diyerek Hamas’ın yüz ağartan izzetli direnişinden bahsetti. Ardından Allah sevdiği kulunun sevgisini diğer insanların kalbine koyarmış diyerek sözlerine devam etti. Tüm zorluklara rağmen direnen ve özgür Kudüs için mücadeleyi asla bırakmayan Gazze halkının başta İslam ülkelerine olmak üzere tüm dünyaya büyük dersler verdiğini ve bizlerin bundan payımıza düşeni alarak kardeşlerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmamamız gerektiğini vurgulayarak sözlerini tamamladı. 

Dinleyicilerden gelen soruların cevaplanasının ardından program bitti.

whatsapp-image-2024-03-14-at-20-44-03-2.jpeg

whatsapp-image-2024-03-14-at-20-44-03.jpeg

whatsapp-image-2024-03-14-at-20-44-54.jpeg

whatsapp-image-2024-03-14-at-20-45-21.jpeg

Haber: Edanur YOKUŞ

HABERE YORUM KAT