1. HABERLER

  2. HABER

  3. SÜTAŞ'ın Tezek Bahçesi Bir Gecede Çiçek Açtı!
SÜTAŞ'ın Tezek Bahçesi Bir Gecede Çiçek Açtı!

SÜTAŞ'ın Tezek Bahçesi Bir Gecede Çiçek Açtı!

Muharrem Yılmaz’ın TÜSİAD Başkanlığı'ndan istifa etmesinin ardından SÜTAŞ yönetimi harekete geçti. Eylem alanına bir gecede hazır çimler yerleştirildi.

06 Haziran 2014 Cuma 08:52A+A-

SÜTAŞ’ta tezek skandalı patlayınca, Muharrem Yılmaz Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği'ndeki (TÜSİAD) başkanlık görevinden istifa etmişti. Yılmaz’ın önceki günkü istifa konuşmasının ardından harekete geçen SÜTAŞ yönetimi, hafta başında yaklaşık 13 bin ton sıvı hayvan dışkısı döktüğü eylem alanında bu kez de işçilerin gönlünü almaya çalıştı.

GÜL FİDANLARIYLA SÜSLEDİ

Muharrem Yılmaz’ın istifa konuşmasının ardından hızla harekete geçen fabrika yönetimi, eylem yapılan İzmir Yolu üzerindeki bölgeyi yeşillendirdi; bir gecede çimler yerleştirilip, gül fidanları ekildi. Muharrem Yılmaz’ın istifasının hemen ardından fabrika çevresinde düzenlemeler yapılmaya başlandığını anlatan Tekgıda-İş Sendikası Bursa Bölge Örgütlenme Sorumlusu Suat Karlıkaya konuştu: “Dün akşam hayvan dışkısı dökülen yerlere çim ekip,gül ekmişler…”

AMACIMIZ İSTİFA DEĞİLDİ

Sendika olarak amaçlarının TÜSİAD Başkanı’nı istifa ettirmek değil, işçilerin haklarının alınması olduğuna dikkat çeken Suat Karlıkaya, “Ama eylemimizin cevap bulduğunu görmeden rahat etmeyeceğiz. Şu anda karşı taraftan somut adımlar bekliyoruz. Bu başarımızın diğer işverenlere de örnek olmasını diliyoruz" dedi.

E-DEVLET ŞİFRESİYLE İLGİLİ SUÇ DUYURUSU

Suat Karlıkaya, “Muharrem Bey, istifa konuşmasında sendikamızı ve çalışanları suçladı, oysa söylediklerimizi delilleriyle rahatlıkla ispatlayabiliriz. Sütaş İK Müdürü Şefik Etçi, işçilerin e-devlet şifresini istedi. Karşı çıkanları işten atmakla tehdit etti. Konuyla ilgili 20 gün önce Karacabey Savcılığı ve Aksaray’daki savcılığa kişisel bilgilerin gizliliğinin ihlaliyle ilgili suç duyurusunda bulunduk. İnceleyip bakabilirler” dedi.

'HAYVAN PİSLİĞİYLE ÇEVRE DÜZENLEMESİ Mİ YAPILIR?'

SÜTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz’ın hayvan pisliğini çevre düzenlemesi amacıyla döküldüğü yönündeki açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını kaydeden Karlıkaya, “Çevre düzenlemesi hayvan pisliğiyle yapılmaz. Biz fabrikanın önündeki kamuya ait İzmir Yolu üzerindeki alanda eylem yapıyoruz. Gelip o toprak alana sıvılaştırılmış hayvan pisliği döktüler. Burası Sütaş’a ait bir alan bile değil” diye konuştu.

(Akşam)


TÜSİAD'la Sütaş'ı Örtemezsin!

Sütaş fabrikası önüne 'tezek' dökerek işçilerin eylemini engellemeye çalışan, olay ortaya çıkınca da TÜSİAD'ı bırakan Yılmaz'a tepki büyüyor.

Çalışanlarının sendikalı olmasını tezekle önlemeye çalışan, olay ortaya çıkınca da sendikayı suçlayarak TÜSİAD başkanlığından istifa eden Muharrem Yılmaz'a Tekgıda-İş'ten sert tepki geldi. Sendikanın örgütlenme sorumlusu Suat Karlıkaya, Yılmaz'a "TÜSİAD'dan istifa ederek gündemi değiştiremezsin. İşçilere yapılan zulmü kapatamazsın" diye seslendi. Kendilerinin TÜSİAD ile sorunları olmadığını söyleyen Karlıkaya, "Biz söylemlerimizde Sütaş'ta yapılan haksızlıkları dile getirdik. Muharrem Bey ise konuyu Sütaş'tan TÜSİAD'a çevirdi. Bu tavrıyla derneğe en büyük zararı da kendi verdi" açıklaması yaptı. Yılmaz'ın toplantıdaki açıklamalarını şaşkınlıkla izlediklerini dile getiren Karlıkaya, şöyle konuştu: "Söylediklerimizin arkasındayız. Belgelerimiz var. Madem söylediğimiz her şeyi yalanlıyor, aksini ispat etsin."

EMİN ÇOLAKOĞLU'NA SORSUN

Muharrem Yılmaz'ın işyerindeki tüm sendikal faaliyetlerden ve işten çıkarmalardan haberinin olduğunu öne süren Karlıkaya, "Sütaş Genel Müdür Yardımcısı Emin Çolakoğlu yemekhanede toplantılar yapıp, işçileri sendikaya üyelikten vazgeçirmeye çalıştı. Elimizde ses kayıtları var. Muharrem Bey ise böyle bir olaydan haberinin olmadığını söyledi. Sizce bir yönetici üstünden habersiz böyle toplantılar düzenleyebilir mi?" dedi. Yılmaz'ın "Bizim aramızda sendikayla dostluk ilişkisi vardı, kırıldım" sözüyle ilgili olarak da Karlıkaya, şunları anlattı: "Biz her zaman sorunların büyümeden çözülmesini istedik. Kimseye düşmanca davranmadık. Örgütlendiğimiz işyerlerinde dostane ilişkiler geliştiriyoruz diye temsil ettiğimiz insanların hakkını hiçe sayamayız. Madem dosttuk o halde niye üye olmak isteyen insanları hiçe saydı?"

O TEZEKLE KOVDU İŞÇİ LOKUM DAĞITTI

"Platform Siyah" üyesi bir grup, Ataşehir'deki Sütaş Genel Müdürlüğü önünde dün eylem yaptı. İşçilere destek veren grup, "Kim ne yerse onu ikram eder", "Ekmeğiyle oynadın onuruyla oynama" yazılı dövizler taşıdı. Sütaş çalışanlarına lokum dağıtan grubun üyesi Mustafa Sonar, fabrika önüne tezek dökülmesine tepki göstererek "Yapılan hadsizlik aklıselim hiç kimse tarafından kabul edilemez" dedi. Yılmaz'ın, TÜSİAD Başkanlığı'ndan istifasının yeterli olmadığını savunan Sonar, işten çıkarılan işçilerin geri alınmalarını, maddi manevi tazminatlarının ödenmesini ve özür dilenmesini istedi.

(Sabah)

 

HABERE YORUM KAT