1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Suriye’ye Savaşçı Gönderene Müsamaha Yok"
Suriye’ye Savaşçı Gönderene Müsamaha Yok

"Suriye’ye Savaşçı Gönderene Müsamaha Yok"

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Suriye’ye savaşçı gönderilmesine ön ayak olanlara müsamaha etmeyeceklerini söyledi.

08 Ağustos 2012 Çarşamba 13:46A+A-

"Savaşçıları veya teröristleri bölgeye göndererek durumu sömürmeye çalışanlara müsamaha göstermeyeceğiz." 

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton Suriye'deki durumu fırsat bilen bazı ülkelerin bu ülkeye "gizli savaşçılar veya teröristleri" sevk etmesine müsamaha etmeyeceklerini söyledi.

Clinton, 11 günlük Afrika gezisi kapsamında geldiği Güney Afrika'da basın mensuplarına Suriye'deki son durumu değerlendirdi. Suriye Başbakanı Riyad Hicab'ın kaçmasını değerlendiren Clinton Devlet Başkanı Beşşar Esed sonrası planların aciliyet kazandığını kaydetti.

Suriyeli muhaliflerin giderek daha etkili ve daha iyi silahlı hale geldiğini kaydeden Clinton, buna karşılık “bu korkunç şiddetin” Suriye halkı için çok acı olduğunu dile getirdi.

ABD Dışişleri Bakanı ayrıca Suriye'de mezhepsel çatışmalardan kaçınmak gerektiğini ifade etti. "Savaşçıları veya teröristleri bölgeye göndererek durumu sömürmeye çalışanlara müsamaha göstermeyeceğiz." diyen Clinton ülke veya örgüt ismi zikretmedi.

Clinton, daha önce de Suriyeli muhaliflerin silahlanmasına; silahlar radikal İslamcıların eline geçer diye karşı olduklarını açıklamıştı.

Clinton, 11 Ağustos'ta Suriye konusunda görüşmelerde bulunmak üzere Türkiye'ye seyahat edeceğini hatırlatarak, ziyareti sırasında bu konuları gündeme getireceğini belirtti. Ziyarette direnişe katılmak için Türkiye-Suriye sınırı hattının kullanılması konusunda ABD’nin Türkiye’yi uyarabileceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum