1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Suriye’ye Kör Olarak İdrak Edilen “Dünya İşkence Mağdurlarıyla Dayanışma Günü”
Suriye’ye Kör Olarak İdrak Edilen “Dünya İşkence Mağdurlarıyla Dayanışma Günü”

Suriye’ye Kör Olarak İdrak Edilen “Dünya İşkence Mağdurlarıyla Dayanışma Günü”

Bugün 26 Haziran Dünya İşkence Mağdurlarıyla Dayanışma Günü. Ancak, dünya, Esed rejimi tarafından katledilen binlerce sivile karşı kayıtsız kalarak bu günü idrak ediyor!

26 Haziran 2020 Cuma 18:29A+A-

Yahya Fırat / Haksöz-Haber

Suriye İnsan Hakları Ağı’nın (SNHR), 26 Haziran Dünya İşkence Mağdurlarıyla Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı rapora göre, Esed rejimi, Mart 2011’den bu yana 14 bin 235 sivili işkenceyle katletti.  

Rapora göre, Esed rejimi 173’ü çocuk, 46’sı kadın olmak üzere toplamda 14 bin 235 kişiyi bu yolla öldürdü. 

Bir rejim askerinin 2014’te “Sezar Belgeleri” olarak sızdırdığı fotoğraflar, tüm dünyada büyük bir yankı uyandırmıştı. Ancak, o günden bu yana Esed rejimi ve destekçilerinin sistematik katliamlarına karşı herhangi bir adım atılmadı. 

Son günlerde de aynı belgeler kapsamında yeni işkence fotoğrafları yayımlandı. 11 bin kişiye ait yaklaşık 53 bin işkence fotoğrafının olduğu belirtiliyor. 

Gazeteciler ve insan hakları aktivistlerince sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, rejimin insanlık dışı işkencelerle masum insanları katlettiği ortaya çıkıyor. Ancak, bu kadar büyük bir vahşet yaşanmasına rağmen dünyada çok ciddi bir tepki ortaya çıkmadı. 

İşkenceden yaşamını yitirenlerden fazlası ya halen rejim zindanlarında ya da Suriye’den kaçıp başka ülkelere gitti. 

Başta batı olmak üzere dünya, 2011’den beri sistematik olarak katledilen ve işkence gören Suriye halkına karşı kayıtsız kaldı. Batıda çok fazla anlam yüklenen özel günlerde dahi Suriyelilerin adı pek anılmıyor. Bugün 26 Haziran Dünya İşkence Mağdurlarıyla Dayanışma Günü. Ancak, dünya, Esed rejimi tarafından katledilen binlerce sivile karşı kayıtsız kalarak bu günü idrak ediyor!

HABERE YORUM KAT