1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye’nin Süveyda Kentinde Saldırılar: En Az 215 Ölü
Suriye’nin Süveyda Kentinde Saldırılar: En Az 215 Ölü

Suriye’nin Süveyda Kentinde Saldırılar: En Az 215 Ölü

Suriye’nin Süveyda kentinde düzenlenen canlı bomba eylemleri ve silahlı saldırılarda en az 215 kişinin öldüğü bildirildi.

26 Temmuz 2018 Perşembe 11:52A+A-

Suriye’nin güneyinde bulunan ve Beşşar Esed rejimine bağlı güçlerin kontrolünde olan Süveyda kentinde düzenlenen canlı bomba eylemleri ve silahlı saldırılarda en az 215 kişi öldü. Saldırıları IŞİD üstlendi.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre saldırıların ardından kentin doğusunda Esed yanlısı güçler ile IŞİD mensupları arasında çatışmalar da yaşandı.

Rejime yakın Sham FM’e konuşan Süveyda kentinden bir sağlık yetkilisi saldırılarda 180 kişinin de yaralandığını söyledi.

Muhaliflere yakın İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise saldırılarda en az 221 kişinin öldüğünü, bunlardan 127’sinin sivil olduğunu açıkladı.

Saldırılar, Suriye’deki savaşın başladığı 2011’den bu yana Süveyda’da düzenlenen en kanlı eylemler oldu.

suriye_sam_suveyda.jpg

Sana Haber Ajansı, Süveyda’daki bir pazarda canlı bomba saldırısı düzenlediğini belirtirken, rejime bağlı güçlerin üzerlerindeki bombaları patlatmadan önce diğer iki eylemciyi öldürdüğünü ileri sürdü.

Kentin kuzeydoğusundaki üç köye de saldırı düzenlendiğini ve bu saldırılarda can kaybı yaşandığını söyleyen ajans, ölü ya da yaralı sayısı konusunda net bir bilgi vermedi.

Rejimin kontrolündeki İkbariye televizyonu da Esed güçlerinin Süveyda’nın doğusundaki kırsal kesimde “IŞİD mevzilerini” hedef aldığını belirtti.

Daha sonra kentin valisi Amer el-Eshi, İkbariye televizyonunda “kentin güvende ve sakin olduğunu” iddia etti.

el-Eshi, saldırıyı düzenleyenlerden birinin tutuklandığını da ileri sürdü.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT