1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'nin Kuzeyindeki Çatışmalarda 1500 Rejim Askeri Öldü
Suriye'nin Kuzeyindeki Çatışmalarda 1500 Rejim Askeri Öldü

Suriye'nin Kuzeyindeki Çatışmalarda 1500 Rejim Askeri Öldü

Suriye'nin kuzeyinde direnişçilerle Esed rejimi arasında devam eden çatışmalarda 1500 rejim unsurunun öldüğü bildirildi.

12 Aralık 2019 Perşembe 19:40A+A-

Suriye'nin kuzeyinde direnişçilerle Rusya ile İran destekli Esed rejimi arasında devam eden çatışmalarda 1500 rejim unsurunun öldüğü bildirildi.

Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da yapılan 14'üncü Astana görüşmeleri sırasında Esed rejiminin direnişçiler karşısındaki kayıplarıyla ilgili rakamlar gündeme geldi.

Görüşmelere katılan Rus delegasyonu tarafından açıklanan rakamlara göre, Suriye'nin kuzeyindeki İdlib ve Halep bölgeleri kırsalları başta olmak üzere bölgede devam eden çatışmalarda son dönemde en az 1500 rejim askeri öldü.

Rejimin zayiatıyla ilgili rakamları açıklayan Rus delegasyonu kayıpların hangi tarih arasında verildiği bilgisini ise paylaşmadı.

Başta İdlib'in güneyi olmak üzere Suriye'nin kuzeyindeki bölgelerde direnişçiler ile Rusya ve İran destekli Esed rejimi güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Direnişçiler geçtiğimiz haftalarda İdlib'in güneydoğusunda rejimin savunma hatlarına yönelik yeni bir saldırı başlatmış ve en az 4 köyü kontrol altına almıştı. Muhaliflerin bu bölgedeki operasyonunun devam ettiği biliniyor.

Rusya ve Esed rejimi güçleriyse direnişçilerin saldırılarına karşılık olarak İdlib'in güneyindeki sivil yaşam alanlarını bombalıyor.

Kaynak: Mepa News

Etiketler :

HABERE YORUM KAT