1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. "Suriye'nin kurtuluşu Esed rejiminin yıkılmasıyla gerçekleşir"
"Suriye'nin kurtuluşu Esed rejiminin yıkılmasıyla gerçekleşir"

"Suriye'nin kurtuluşu Esed rejiminin yıkılmasıyla gerçekleşir"

Suriye'nin İdlib, Halep, Deyrizor, Haseke, Rakka, Dera ve Suveyda illerinde binlerce kişi, Şam yönetimine karşı protestolar düzenledi. Protestolara katılanlar, Esed rejiminin yıkılmasını ve tutukluların serbest bırakılmasını talep etti.

26 Ağustos 2023 Cumartesi 11:30A+A-

Suriye'nin 7 ilinde binlerce kişinin katılımıyla Şam yönetimine karşı protestolar düzenlendi.

AA muhabirlerinin edindiği bilgiye göre gösteriler, İdlib, Halep, Deyrizor, Haseke, Rakka, Dera ile Suveyda illerinde yapıldı.

Haseke'nin Rasulayn ilçesi, Rakka'nın Tel Abyad ilçesi, İdlib'in Kelli, Derküş, Atme, Cisir eş Şuğur ve Keferlusin bölgeleri ile Halep'in Daret İzze, Mare, Azez, Afrin, Bab, Etarib, Çobanbey ve Raco bölgelerinin yanı sıra Suriye ordusunun kontrolündeki Suveyda ile Dera illerinde düzenlenen protestolara binlerce kişi katıldı.

2e9a8860-1692986677.webp

Protestolara katılanlar, "Beşşar Esed rejimi yıkılsın", "Suriye'nin kurtuluşu Esed rejiminin yıkılmasıyla gerçekleşir" ve "Tutukluların serbest bırakılmasını istiyoruz" sloganları attı.

Şam yönetiminin 16 Ağustos'taki akaryakıta zam kararından bir gün sonra Dera ile Suveyda illeri başta olmak üzere birçok noktada protestolar başlamıştı. Suriye halkının gösterdiği kararlı duruş yıllardır devam ediyor. Suveyda'da başlayarak Suriye'nin birçok iline sıçrayan gösterilerde tekrardan "Eş-şaab yurid ıskat'en-nizam" sloganı duyuldu.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum