1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Suriyelilerin yaşadığı iş kazaları neden geçiştiriliyor?
Suriyelilerin yaşadığı iş kazaları neden geçiştiriliyor?

Suriyelilerin yaşadığı iş kazaları neden geçiştiriliyor?

Başakşehir’deki Tümsan Sanayi Sitesi’nde 60 yaşındaki Suriyeli Şerif Cabali’nin ölümüyle sonuçlanan iş kazası Suriyeli işçilerin merkezinde olduğu diğer birçok iş kazası gibi soruşturulmayı bekliyor.

06 Ekim 2022 Perşembe 18:31A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriyeli Şerif Cabali (60) çalıştığı iş yerinde geçirdiği kaza sonucunda vefat etti. Olayın ayrıntılarına ilişkin açıklamalarda bulunan aile yakınları işverenin duyarsızlığından şikayetçi.

Ailenin anlatımına göre olay Pazartesi akşam saat 20.30 civarında yaşandı. Tümsan Sanayi Sitesi’nde poşet üretimi yapan Lidplast firmasında çalışan Şerif Cabali, bakımda olan asansöre bindiği esnasında asansör boşluğuna yuvarlandı. Asansörün bakımda olduğuna dair herhangi bir uyarı ikaz işaretinin olmadığını belirten aile ve çalışma arkadaşları, Cabali’nin bacağına demir saplandığını ve yaklaşık yarım saat kazazedenin olay yerinde kıvrandığını ifade etti.

Bir süre diğer işçilerin çağrısı üzerine işyeri yetkililerinin olay yerine intikal ettiği belirtilirken burada ambulans çağırmak yerine asansör tamircilerinin çağrıldığını ve demirin kesildikten sonra Cabali’nin bacağından çıkarıldığı kaydedildi. Bunun sonucunda kanamanın arttığını belirten aile sözcüleri, çağrılan ambülansla Cabali’nin hastaneye kaldırıldığı ancak kan kaybından vefat ettiğini ifade etti.

 Kendilerini üzen bir diğer hususun da iş yeri yetkililerinin duyarsızlığı olduğunu belirten Cabali ailesi, iş yeri yetkililerinin taziyelerine gelmedikleri gibi şuana kadar kendilerini arayıp sormadıklarını, aynı gün Cabali’nin yerine başka bir işçi alarak yollarına devam etmeyi seçtiklerini öne sürerek “Sanki Suriyeli işçiler ölürken sadece bir sayısal rakamdan ibaret. Bir TC vatandaşı ölseydi iş veren böyle mi davranacaktı?" diye sitemde bulundular.

whatsapp-image-2022-10-06-at-5-04-10-pm.jpeg

Olayın yaşandığı iş yerinin Twitter adresi

whatsapp-image-2022-10-06-at-5-05-43-pm.jpeg

Olayda vefat eden Şerif Cabali

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

6 Yorum