1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriyelileri Bekleyen Yeni Tehlike Susuzluk
Suriyelileri Bekleyen Yeni Tehlike Susuzluk

Suriyelileri Bekleyen Yeni Tehlike Susuzluk

İHH Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi Basın Danışmanı Karacaoğlu, Suriye'de artık suyun yok denecek kadar az olduğunu ve temiz su bulmanın adeta imkansız hale geldiğini belirtti.

04 Haziran 2014 Çarşamba 13:29A+A-

Burak Karacaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye’deki savaşın 4'üncü yılında, resmi rakamlara göre 170 bin insanın hayatını kaybettiğini söyledi.

Suriye’deki halkın çoğunun rejim tarafından gerçekleştirilen hava ve kara saldırıları sonucu hayatını kaybettiğini ifade eden Karacaoğlu, son zamanlarda ise açlık ve susuzluktan dolayı ölümlerin arttığını, yaz ayının gelmesiyle de su sorununun ciddi bir krize dönüştüğünü kaydetti. 

Son dönemde Suriye’nin en önemli sorunlarından birinin susuzluk olduğunu vurgulayan Karacaoğlu, "Suriye’de su yok denecek kadar az. Temiz su bulmak ise imkansız. Zaten su kaynağı sıkıntısı yaşanan ülkede rejim, muhaliflerin bulunduğu bölgelerde suyu kesiyor. İnsanlar temiz sulara ulaşmakta ciddi sıkıntı çekiyor. Bu da salgın hastalıklara neden oluyor. Hem insanlar temizlenemiyor, hem de var olan suyun mikroplu olması nedeniyle temiz su içemiyorlar” diye konuştu.  

Karacaoğlu, Reyhanlı sınırı yakınlarındaki Atme kampında da su sorunu nedeniyle salgın hastalıkların arttığına dikkati çekerek, 30 binin üzerinde insanın yaşadığı kampta, içecek temiz suyun olmadığını, var olan suyun banyo ve lavabo ihtiyaçlarına dahi yetmediğini dile getirdi.

İHH İnsani Yardım Vakfı olarak bu konuda yardım çalışması başlattıklarını aktaran Karacaoğlu, “Suriye’deki halkı salgın hastalıklara karşı muayene etmeye devam ediyoruz. Bir yandan da çeşitli aşı kampanyaları başlatacağız. Ancak bunlar yetersiz kalıyor. Bu durum ciddi bir boyuta ulaşmış durumda ve Türkiye’yi de tehdit edebilir” dedi. 

Yaz aylarında salgın hastalık sorununun daha da büyüyeceğine işaret eden Karacaoğlu, bu sorunun önüne geçebilmek için, bölgeye şimdiden ilaç ve sağlık materyalleri gönderilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum