1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Suriyelilere yönelik ırkçılıktan sonra şimdi de siyahiler hedefte!
Suriyelilere yönelik ırkçılıktan sonra şimdi de siyahiler hedefte!

Suriyelilere yönelik ırkçılıktan sonra şimdi de siyahiler hedefte!

Türkiye’de ırkçı hezeyanlar giderek normalleşiyor!

27 Kasım 2021 Cumartesi 14:54A+A-

HAKSÖZ HABER

Suriyeliler hakkında ortaya atılan yalanlarla oluşturulan dezenformasyon ilk başlarda çok ciddiye alınmadı. Basite indirgenen dezenformasyon tabiri caizse bir bombardımana dönüştüğünde ise artık bir şeyler yapmak için epey geç kalınmıştı!

Toplum yaşadığı sorunlara bir suçlu ararken siyasiler ve medya Suriyelileri hedef haline getirmek için epey çabaladı. Tüm bunların neticesinde Türkiye’de artık yabancı düşmanlığı olağan bir şey haline geldi. Bundan evvel yok muydu? Elbette vardı ancak bu kadar sistematik bir şekilde ırkçılığın yayılım gösterdiğine şahit olmamıştık!

Suriyelilerden sonra şimdi de siyahilere yönelik ırkçı bir eylem İstanbul Esenyurt’ta yaşandı. Ev arayan Somalililer emlakçı vasıtasıyla bir sitedeki daireyi kiralamak istiyorlar. Protokolde anlaşma sağlayan Somaliler evi görmek için siteye gittiklerinde ise “Zencilere ev vermiyoruz” tepkisiyle karşılaşıyor ve güvenlik tarafından siteye girmelerine dahi izin verilmiyor!

Emlak ve yatırım danışmanı Barış Can Meşedüzü yaşananları şöyle izah ediyor: Yaklaşık bir aydır ev arıyorlardı. Mecidiyeköy'den geldiler, firmamızı aradılar. Biz kendilerine yardımcı olmak istedik. Bir daire sahibi ile anlaştık, kendisi dairelerini kiralayabileceğini söyledi. Biz de siteye gittik. Ev sahibi, daireyi yabancı insanlara vermek istemesine rağmen site güvenlikleri kendilerini içeri almadı.

Hukuki herhangi bir dayanağı olmayan bir kararla siyah derili insanlara daire kiralanmasını engelleyen site yönetimi ırkçı hezeyanların çok farklı bir yüzünü tüm ülkeye gösterdi. ABD’de görmeye alışık olduğumuz siyahi düşmanlığının Türkiye’de hangi gerekçelerle ortaya çıktığının ise psikolojik ve sosyolojik olarak incelenmesi gerekiyor!

HABERE YORUM KAT

11 Yorum