1. HABERLER

  2. HABER

  3. Suriyeliler ABD'den Yardım İstemiyor
Suriyeliler ABDden Yardım İstemiyor

Suriyeliler ABD'den Yardım İstemiyor

ABD Dış İşleri Bakanlığı sözcüsü yaptığı açıklamada Suriyelilerindış müdahale istemediklerini söyledi.

27 Temmuz 2012 Cuma 13:00A+A-

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, Suriye'ye olası bir askeri müdahaleyle ilgili olarak, ''Yangına körükle gitmenin hayat kurtaracağına inanmıyoruz, Suriyelilerin çoğunluğu da dışarıdan bir müdahale istemiyor'' dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland'a, günlük basın toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in ''İşin hakimiyetini kaybettiğine'' yönelik sözleri soruldu. Nuland, ''(Başbakan Erdoğan'ın da) açıkça, bizim gördüğümüzü gördüğünü düşünüyorum ki, Esed rejimi kendi bölgesinde giderek kontrolünü kaybediyor. Ülkede, artık rejimin kontrolü altında olmayan bölgeler var'' diye konuştu.

Esed'in gitmesinin sadece zaman meselesi olduğunu belirten Nuland, benzer bir soru üzerine, Esed'in iktidarının ne zaman sona ereceğine yönelik bir zaman çizelgesi ortaya koyamayacağını ifade ederek, ''Elimizde kristal küre yok ama (Esed'in) gideceğine inanıyoruz'' ifadelerini kullandı.

Nuland, Suriye'ye dışarıdan askeri müdahaleye yönelik bir soru üzerine, ''Yangına körükle gitmenin hayat kurtaracağına inanmıyoruz, öldürücü nitelikte olmayan yollar üzerinde çalışıyoruz, Suriyeli muhalifleri desteklemeye çalışıyoruz'' dedi ve Suriyelilerin çoğunluğunun da dışarıdan bir müdahale istemediğini hatırlattı.

Suriyeli Kürtlere dair soru üzerine Nuland, ortak geçiş planı üzerinde muhaliflerin geri kalanı ile birlikte çalışmaları yönünde Suriyeli Kürtleri, Kürtleri memnuniyetle karşılamaları yönünde de Kürt olmayan muhalifleri teşvik etmeye çabaladıklarını ifade etti.

Sözcü Nuland, ''Çünkü günün sonunda, eğer doğru bir demokrasiye sahip olacaklarsa, ülkenin farklı renk ve gruplarının hepsinin sesinin olduğu, birlik içinde ve çoğulcu bir Suriye, olmazsa olmaz'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT