1. HABERLER

  2. HABER

  3. Suriyeli Yetimler de Acıya Ortak Oldu
Suriyeli Yetimler de Acıya Ortak Oldu

Suriyeli Yetimler de Acıya Ortak Oldu

Öksüz çocuklar Soma’da hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okuyup dua etti.

18 Mayıs 2014 Pazar 12:00A+A-

Suriye'de Esed rejiminin zulmü altında anne ve babalarını kaybeden Suriyeli çocuklar için Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde hayırseverlerin desteğiyle kurulan yetimhanede, Soma'daki maden faciası sebebiyle anma programı düzenlendi. Öksüzler, hayatını kaybeden madenciler için Kur' an-ı Kerim okuyup dua etti.

Suriye’nin İdlib kentinde anne ve babasını kaybettikten sonra hiç tanımadığı Suriyeli bir aile tarafından Reyhanlı'daki yetimhaneye getirilen Ali Hirşen (13) yaptığı açıklamada, Suriyeli öksüzler olarak Soma’da hayatını kaybedenlerin çocuklarını en iyi kendilerinin anlayacağını belirtti.

Hirşen, "Buraya gelirken geride bıraktığımız anne ve babalarımızın acılarını her zaman içimizde yaşıyoruz. Soma’da yaşanan kaza sonrasında çok üzgünüz, yaşamını yitirenlerin çocuklarına sevgiler gönderiyoruz. Kalbimiz ve yüreğimiz onlarla beraber. Elimizden onlar için dua etmekten başka bir şey gelmiyor" diye konuştu.

Yetimhanedeki en küçüğü 4, en büyüğü 13 yaşında olan 12 çocuk, hayatını kaybeden madenciler ve yakınları için dua etti. Bazı çocuklar Kur'an-ı Kerim okudu.

TRT Haber

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT