1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriyeli muhaliflerden Katil Esed’e Golan Tepkisi
Suriyeli muhaliflerden Katil Esed’e Golan Tepkisi

Suriyeli muhaliflerden Katil Esed’e Golan Tepkisi

Emperyalist ABD’nin Golan tepelerini Siyonist İsrail’e peşkeş çeken girişimi üzerine bir açıklama yapan Suriyeli muhalifler, katil Esed’e tepki göstererek Golan meselesinin bu hale gelmesinde Hafız Esed’in rolünü hatırlattı.

27 Mart 2019 Çarşamba 15:54A+A-

Suriye İslam Konseyi, Trump’ın Golan tepelerinde İsrail egemenliğini tanıyan başkanlık kararnamesini imzalamasına ilişkin yazılı açıklama yayınladı.

Açıklamada, "Golan, Suriye'nin Arap toprağıdır. Ülkenin ayrılmaz bir parçasıdır. Golan halkı, Suriye'nin Arap vatandaşıdır. Dünyayı, uluslararası anlaşmalara aykırı olan bu kibirli kararı reddetmeye çağırıyoruz." ifadeleri yer aldı.

"BABA ESED İSRAİL'E TESLİM ETTİ"

Yeni Akit ve diğer birçok gazete ve ajansın kaydettiğine göre ABD'nin aldığı kararın bölgeyi kaos ve savaşa sürükleyeceği belirtilen açıklamada, "Bu kararın alınmasında Esed rejimini de sorumlu olarak görüyoruz. Hafız Esed, savunma bakanlığı döneminde Golan'ı İsrail'e teslim etti. (Hafız) Esed, İsrail'e karşı hiçbir kurşun sıkmamıştır. Golan'ı geri almak için de herhangi bir operasyon yapmamıştır. Ondan sonra oğlu Beşşar gelip bu rolü devam ettirdi. Beşşar aldığı kararlarla, ülkeyi yıkmayı ve zayıflatmayı hedefledi." değerlendirmesine yer verildi.

Açıklamada, ABD'nin kararına tepki göstermek için Suriyelilere gelecek cuma namazından sonra gösteri yapmaları yönünde çağrıda bulunuldu.

 

HABERE YORUM KAT