1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Suriyeli muhaliflerden Hamas'a: "İlkelerinden vazgeçme!"
Suriyeli muhaliflerden Hamas'a: "İlkelerinden vazgeçme!"

Suriyeli muhaliflerden Hamas'a: "İlkelerinden vazgeçme!"

Hamas’ın, Esed ve İran rejimi ile yakınlaşma iddiaları hakkında açıklama yapan Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu, durumu esefle takip ettiklerini ifade etti.

01 Temmuz 2022 Cuma 09:27A+A-

HAKSÖZ HABER

Bir süredir Filistin’deki direniş gruplarından Hamas’ın Esed rejimi ve İran ile yakınlaşmaya başladığı iddia ediliyor. Bu iddialara karşı Müslümanlardan Hamas’a, “Esed canisi ve İran katilinden uzak dur!” uyarısı geliyor.

Milyonlarca Suriyelinin yerinden edildiği yarım milyondan fazlasının katledildiği Suriye’deki olayların faillerinden Suriye ve İran rejimlerinin Hamas’la iyi ilişkiler kurmaya çalıştığı biliniyordu ancak Hamas’ın buna yanaşmadığı görülüyordu. Şu anda ise Hamas’ın iddialara göre Esed ve İran Rejimi ile ilişkilerini iyileştirmeye çalıştığı belirtiliyor.

SMDK’dan Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu yapılan açıklamada: “Esed rejiminin temsil ettiği katliam, yıkım, işkence ve ölüm eksenine yanaşması halinde Hamas Hareketi, Filistin davasına hiçbir katkı sunmayacaktır. Çünkü İran Molla Rejimi ve Esed rejiminin özgür halklara katliam, tehcir, uyuşturucu ve fitneden başka bir şey veremeyeceği açıktır.” denildi.

Ayrıca SMDK’nın basın açıklamasında, Hamas liderlerinden Esed rejiminin yanında saf tutarak direniş ve mücadeleyle dolu onurlu tarihlerine gölge düşürmemeleri ve geçici maslahatları ahlak, vicdan ve ilkelere tercih etmemeleri uyarısını yapıyoruz ifadelerine yer verildi.

 

SMDK'dan yapılan basın açıklaması,

hamas-aciklama.jpeg

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum