1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Suriyeli çocuklar için Türkiye ne anlama geliyor?
Suriyeli çocuklar için Türkiye ne anlama geliyor?

Suriyeli çocuklar için Türkiye ne anlama geliyor?

Suriye’nin Eriha şehrinde çocuklar Türkiye’nin kendileri için ne ifade ettiğini bir tiyatro ile anlattılar.

09 Şubat 2022 Çarşamba 11:34A+A-

HAKSÖZ HABER

2011’de başlayan savaş Suriye’de binlerce çocuğu mülteci durumuna düşürdü. Yersiz yurtsuz olmak duygusu savaş şartları kadar yorucuyken bir de misafir olarak geldikleri ülkelerde karşılaştıkları ırkçı muameleler hayatı daha fazla zorlaştırıyor.

Tüm bunlara rağmen çocuklar kendilerini anlatmanın bir yolunu buluyorlar. Suriye'de İHH tarafından desteklenen Kefer Haya Okulunda öğrencilerin hazırladığı piyes sosyal medyada büyük beğeni topladı.

Suriye çocuklar tarafından Suriyeli sığınmacılara oynanan oyunda her gittiği yerde dışlanan ancak Türkiye'nin kendisine kol kanat gerdiği mülteciler temsil ediliyor. İzleyiciler ise çocukların oynadıkları oyun karşısında duygu dolu anlar yaşıyor.

Türkiye’nin Suriyeli çocuklar için temsil ettiği anlam bu. Kendilerine kol kanat geren bir güç olarak Türkiye mültecinin yalnızlığını bir nebze dindirdiği bir coğrafya olarak görülüyor.

Suriye savaşının başından beri Suriye halkından yana tavır geliştiren Türkiye ciddi bir sorumluluğun altına girdi. Çok şükür ki eksikler olmakla birlikte bu sorumluluğu bugüne kadar üstlenmekten de geri durmadı.

Bunun yanında birçok muhalefet partisi ise mülteciler üzerinden popülizm geliştirerek ırkçılık siyasi argüman olarak kullanıyor. Türkiye’nin kendilerine kol kanat gerdiğini anlatan Suriyeli çocukların şuan için bundan haberi yok!

HABERE YORUM KAT

1 Yorum