1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriyeli Çocuğun Enkaz Altındaki Yaşam Mücadelesi
Suriyeli Çocuğun Enkaz Altındaki Yaşam Mücadelesi

Suriyeli Çocuğun Enkaz Altındaki Yaşam Mücadelesi

Stratejik öneme sahip Halep kuzeyi, bölgeyi ele geçirmek isteyen rejim ve destekçisi Rus hava kuvvetleri nedeniyle her gün farklı katliamlara ev sahipliği yapıyor.

03 Şubat 2016 Çarşamba 12:18A+A-

Halep ve Türkiye arasındaki bağlantı yolları üzerinde bulunan, kuzey Halep'te yer alan beldeler Rus destekli Esed rejimi tarafından sürekli saldırıya maruz kalıyor.

Kuzey Halep, savaşın tüm tarafları için Suriye'nin en gözde bölgelerinden biri olarak kabul ediliyor.

Stratejik konumu nedeniyle bölgede hava saldırısı olmayan bir gün ya da enkaz altında can çekişenlerin olmadığı bir güne denk gelmek neredeyse imkansız.

Özellikle son bir haftadır rejim, bölgeye karadan sevk ettiği milisler ve Rusya'nın hava desteği ile Halep kuzeyini ele geçirmek istiyor. Rejim, bu hayali için katliam ve yıkımlarını arttırmış durumda.

Halep kuzeyinde rejimin saldırı yönlerini gösteren harita;

20160203010243.jpg

Bölgedeki Hratyan kentinde dün gerçekleştirilen hava saldırıları sonrası kaydedilen görüntüler yıkımı ve bölge halkının neler yaşadığını anlatacak cinsten.

İşgalci Rus uçakları tarafından bombalanan binanın enkazında üzerine düşen beton bloğun altında yaşam mücadelesi veren çocuğun görüntülendiği video, izleyenlerin yüreğini sızlattı.

KAYNAK: SHA - Suriye Haber Ajansı

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum