1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Suriyeli Çocuğa Tecavüz Eden Sapık Tutuklandı!
Suriyeli Çocuğa Tecavüz Eden Sapık Tutuklandı!

Suriyeli Çocuğa Tecavüz Eden Sapık Tutuklandı!

Arnavutköy'de V.M. isimli Suriyeli çocuğa tecavüz ettiği iddia edilen ve haberin duyulması ile büyük bir infiale neden olan olayda adı geçen zanlı Cafer Çavdar çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

17 Ekim 2019 Perşembe 19:53A+A-

Arnavutköy'de V.M. isimli Suriyeli çocuğa tecavüz ettiği iddia edilen ve haberin duyulması ile büyük bir infiale neden olan olayda adı geçen zanlı Cafer Çavdar çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Olayın duyulmasının ardından Arnavutköy emniyet birimleri tarafından gözaltına alınan zanlı mağdur ifadesinin alınmasının ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Bugün Şişli Etfal Hastanesi'nde oluşturulan Cocuk İzlem Merkezi Odası'nda pedagoglar Cumhuriyet savcısı ve avukat nezaretinde ifadesi alınan mağdur V.M., ifadesinde zorla alıkonulduğunu, cinsel istismara uğradığını bu zorla alıkonulma sürecinde sadece zanlının değil zanlıya yardım eden akrabalarından da şikayetçi olduğunu belirtti.

Cinsel istismara uğrayan çocuğun avukatı Rümeysa Kılıç Uğurlu yaptığı açıklamada zanlının kanunun gerektirdiği en ağır şekilde cezalandırılması için ellerinden geleni yapacaklarını belirttiği açıklamasında mağdurun istismara uğradığının açık olduğunu, mağdur ile dayanışmak için bir avukat dayanışma grubu oluşturduklarını da ifade etti.

Olayın ortaya çıkmasından itibaren ailenin yanında duran eğitimci yazar Özgür-Der üyesi Zehra Türkmen de şu açıklamada bulundu;

13 yaşında Suriyeli evladımızın Cafer Çavdar adlı şahıs tarafından istismar edilmesi ne yazık ki utanç verici ve insanlık dışı hadise olmuştur. Bu süreçte kızımızın ve ailesinin yanında olmaya çalışıyoruz. Tek tesellimiz suçlunun yakalanması. İnşallah en ağır şekilde cezalandırılır. Tabi ki bizim için şu an en önemli olan şey 13 yaşında ki bir çocuğun yaşadığı travma. Bu travmayı atlatabilmesi için inşallah elimizden geleni yapacağız. Ne yazık ki bu vaka ilk ve tek değil. Muhacir kardeşlerimize dönük son dönemlerde bu tür ahlaksız tutumları daha sık duymaya başladık. Kardeşlerimiz muhacir olmanın da getirdiği sorunlardan, zorluklardan dolayı yaşadıklarını anlatmaya, şikayet etmeye, dile getirmeye korkuyorlar. Ki bu vakada da net olarak görmüş olduk ki, sürekli bir tehdit altındalar. Bu tür olaylar elbette mahremiyet ilkesine de dikkat edilerek mutlaka dile getirilmeli, gündemleştirilmeli ki, yapanın yanına kâr kalmasın ve bu ahlaksızlığı yapanlar mutlaka hak ettikleri cezaya çarptırılabilsinler!  

HABERE YORUM KAT