1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriyeli Attar Ailesi: Halep Sürekli Vuruluyordu
Suriyeli Attar Ailesi: Halep Sürekli Vuruluyordu

Suriyeli Attar Ailesi: Halep Sürekli Vuruluyordu

Halep’in doğusunda, sivillerin toplanma noktasına yapılan bombalı saldırıda yaralanan 4 kişilik Attar ailesi, memleketlerindeki dramı anlattı.

20 Aralık 2016 Salı 19:19A+A-

Beşşar Esed güçleri ve İran destekli milislerin kuşatma altında tuttuğu Halep’in doğusunda sivillerin toplanma noktasına atılan bombayla yaralanan Suriyeli Attar ailesi, Suriye’nin Halep kentinde yaşadıkları acıyı anlattı.

Suriye’de, Rusya ve İran destekli Esed güçlerinin Halep’in doğusunda yaptığı katliam ve zulümlerden kurtulmak için açılan koridora giden Attar ailesi, toplanma yerinde kendilerini kentten çıkaracak otobüsleri bekledikleri merkeze İran destekli milislerin attığı bomba düştü. Saldırıda onlarca kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi de yaralandı.

Attar ailesinden baba Hamza ile 12 yaşındaki kızı Merve şarapnel parçalarının isabet etmesi sonucu yaralandı. Anne Mürved Attar elinden, oğlu Muhammed de sağ bacağından yaralandı.

Attar ailesi diğer yaralılarla beraber Halep’teki Kudüs Hastanesi’ne, ardından da konvoyla önce İdlib’e, daha sonra da Türkiye’ye getirildi. Hatay’da ilk müdahalesi yapılan aile, ambulanslarla Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne nakledildi.

“Her Gün Saldırılar Oluyordu”

Halep’te yaşadıklarını AA muhabiri ile paylaşan anne Mürved Attar, son bir ayda Halep’teki saldırılarda evlerin, hastane ve ibadethanelerin yerle bir edildiğini söyledi.

Kuşatmanın daraltıldığı günlerde saldırıların şiddetinin de arttığına işaret eden Attar, şöyle konuştu:

“Her gün saldırılar oluyordu. On gün önce evimiz vuruldu, hiçbir şeyimizi alamadan çıktık. Eşim ve iki çocuğum yaralandı. Vurulduktan sonra tekrar dönemedik. Kudüs Hastanesi’ne gittik. Halep sürekli vuruluyordu. Bize Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan başka kimse yardım etmedi. Allah, Erdoğan’ı ve Türkiye halkını korusun, onlara yardım etsin.”

Saldırıda bacağından yaralanan 10 yaşındaki Muhammed Attar ise yaşadıklarının şokunu üzerinden atamadığını vurguladı.

Tedavileri Sürüyor

Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik Cerrahisi Uzmanı İrfan İnan da Muhammed’e ilk müdahalenin Hatay’daki bir hastanede yapıldığını söyledi.

Çocuğun sağ bacağında şarapnel parçasının 25 santimetreye 15 santimetrelik doku zedelenmesine neden olduğunu dile getiren İnan, “Ölü dokuları ve yaraları pansumanla temizledik. Uyluk kemiğinden alacağımız doku ile yarasını tedavi etmeyi planlıyoruz. Yara bakım ve ameliyat hazırlıklarını yapıyoruz. Bunun akabinde fizik tedavi ve rehabilitasyon ile sağlığına kavuşacak. Annesinin de sağ elinin üç parmağında hissizlik var. Baba ve kız kardeşin de göz polikliniğinde tedavisi sürüyor.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT