1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriyeli aşiret temsilcilerinden YPG/PKK örgütüne tepki
Suriyeli aşiret temsilcilerinden YPG/PKK örgütüne tepki

Suriyeli aşiret temsilcilerinden YPG/PKK örgütüne tepki

​​​​​​​Suriyeli aşiret liderleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, YPG/PKK örgütünün el-Havayıç köyünde gerçekleştirdiği saldırılarını kınadı.

07 Ağustos 2020 Cuma 23:47A+A-

Şanlıurfa'da, Suriyeli aşiret liderleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, YPG/PKK örgütünün ülkelerinde gerçekleştirdiği saldırılarını kınadı.

Akidet ve Zübeyd Kabilesi Derneği Başkanı İsmail Asker Hıfıl, Suriye'deki aşiret liderleri ve STK temsilcileriyle Şanlıurfa'daki dernek binasında basın toplantısı düzenledi. Pazar günü Deyrizor'un doğu kırsalındaki el-Havayıç köyünde, YPG/PKK tarafından düzenlenen saldırıda Akidet kabilesi önderlerinden Şeyh Mutşir el-Hammud el-Ced'anın hayatını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

YPG/PKK örgütünün yaptığı bu eylemin karşılıksız kalmayacağını ifade eden Hıfıl, YPG/PKK'nın destekçisi ABD'nin ülkelerini terk etmesini istedi. Hıfıl, Suriye topraklarının kendilerine ait olduğunu ve YPG/PKK'nın burada birçok masum insanı katlettiğini ifade etti.

YPG/PKK örgütünün ülkenin demografik yapısını değiştirdiğini ve insanlara zulüm uyguladığını aktaran Hıfıl, örgütün topraklarını ve petrol kaynaklarını kendilerine teslim etmesini istedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Türk askerlerine ve polislerine destekleri için teşekkür eden Hıfıl, YPG/PKK örgütünün topraklarından çıkarılması için Türkiye'den destek talebinde bulundu.

AA

HABERE YORUM KAT