1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriyeli 3 Yaralı Direnişçinin Öyküsü
Suriyeli 3 Yaralı Direnişçinin Öyküsü

Suriyeli 3 Yaralı Direnişçinin Öyküsü

El Cezire savaşta yaralanıp tedavi için Almanya’ya getirilen Suriyeli 3 direnişçinin hikâyesini anlatan bir belgesel film yayınladı.

22 Mayıs 2014 Perşembe 19:20A+A-

HAKSÖZ-HABER

Filmde biri öğretmen, bir çiftçi ve biri de orduda görevli bir askerken Özgür Suriye Ordusuna katılan 3 direnişçinin öyküsü anlatılıyor. Savaşta ağır bir şekilde yaralandıktan sonra Almanya’ya getirilip, başkent Berlin’deki bir hastanede tedavi edilen direnişçilerin iyileştikten sonra ne yapacaklarına dair düşünceleri ele alınıyor.

El-Abbud adlı öğretmenin tüm ailesi direnişe katılmış. En büyük oğlu çatışmada şehid olan el-Abbud, ayağı iyileştiğinde tekrar Özgür Ordu’ya katılacağını söylüyor.

Mahmud Lakud ise eski bir asker. Ordudan ayrılıp Özgür Ordu saflarında savaşmış. Yaraları iyileştiğinde Almanya’da kalmayı ve iltica etmeyi düşünüyor.

Mahmud Nakava ise bir çiftçi. Almanya’dan Ürdün’deki kampa dönmüş. Rejimin bombardımanında iki küçük kardeşi dışında bütün ailesini yitirmiş olan Nakava dönüp kardeşlerine sahip çıkması gerektiğini söylüyor. Almanya’da hastanedeyken nişanlısı kendisini Ürdün’deki kampta bekliyordu. Geri döndüğünde kampta evlendiler. Yaraları tam olarak iyileştiğinde azimle geri dönüp savaşmaya devam edeceğini söylüyor. 

HABERE YORUM KAT