1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. İdlibli hacı adayları Mekke'ye doğru yola koyuldu
İdlibli hacı adayları Mekke'ye doğru yola koyuldu

İdlibli hacı adayları Mekke'ye doğru yola koyuldu

İdlib'den yola çıkan hacı adayları, Mekke'ye gidecek uçaklara binmek üzere Gaziantep'e vardılar.

20 Haziran 2023 Salı 15:30A+A-

Yaklaşık 2.000 kişi, bu yıl hac için başvuruda bulundu ve bu, kişi başı yaklaşık 4.200 dolara mal oluyor.

70 yaşındaki Faddah Alabu, vücudunun yarısını kontrol etmesini zorlaştıran hemipleji ile yaşıyor. Farklı ibadetleri tamamlamasına yardım edecek olan oğluyla birlikte hacca gidiyor. El Cezire muhabirine, çocuklarının bu yıl hacca gidebilmek için birbirlerinden nasıl para topladığını ve akrabalarından borç aldığını anlattı.

“15 yıldır bu anı bekliyordum, Peygamber Efendimiz (sav)'in kabrini ziyaret edebilmek için para biriktiriyordum. Bu, günahlardan arınacağım kutsal topraklara yapılacak en güzel yolculuk olacak” dedi.

Hac, Suriye Yüksek Hac Komitesi'nin gözetiminde seyahat masrafları, konaklama, yemek ve hacıların ihtiyaç duyduğu tüm hizmetler için yaklaşık 4.200 ABD dolarına mal oluyor.

Komite, 2012 yılının sonunda Suudi Hac Bakanlığı'nın Suriye Ulusal Koalisyonu ile hac prosedürlerini kolaylaştırmak ve hac yapacak Suriyelilere hizmet ve bakım sağlamak için tüm düzenlemeleri yapmak üzere bir komite kurmak üzere bir anlaşma imzalamasının ardından kuruldu.

İdlib kırsalındaki Maarat Misrin'den 59 yaşındaki Farah Hamidi, "Hayattaki tüm zorluklara rağmen, benim için hacca gitmem için para toplayan çocuklarımın mutluluğunu ilk kez hissediyorum" dedi. "Ruhum sevinçle uçuyor, muhterem Mekke'ye gitmek için neredeyse bedenimin önünde yarışıyor."

Hamidi, Türkiye'ye ve bir otobüsle Gaziantep'e ve bir uçakla Mekke'ye devam edeceği Cidde'ye geçmeden önce çocukları, kız kardeşi ve komşusuyla vedalaşırken Bab el-Hawa'ya endişeli baktı.

Hamidi, "Bu yolculuk, bu dünyadaki her Müslümanın hayali ve Allah'tan kimseyi bundan mahrum bırakmamasını dilerim" dedi.

İdlib kırsalındaki Ain Shib köyünden gelen 75 yaşındaki Zakaria al-Qasem, "Bu, Allah'ın beni konukları arasına alıp hac ziyaretini gerçekleştirmem için dördüncü kez seçmesi" dedi.

Al-Qasem El Cezire’ye ilk kez 2000 yılında hacca gittiğini ve en son 2017'de tekrar hacca gittiğini söyledi. O zamandan beri kendisi ve eşi için para biriktiriyor.

 

HABERE YORUM KAT