1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. “Suriye’deki Zulümlere Sevinenler İnsan Olamazlar”
“Suriye’deki Zulümlere Sevinenler İnsan Olamazlar”

“Suriye’deki Zulümlere Sevinenler İnsan Olamazlar”

Adalet Bakanı Bozdağ, Halep’te yaşananlara ilişkin “Suriye’deki zülümlere, katliamlara sevinen kişilerin insanlığından şüphe ediyorum. Buna sevinenler insan olamazlar. Bunlar vicdansızlardır.” dedi.

15 Aralık 2016 Perşembe 18:11A+A-

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halep’te katliam ve göz yaşının hâkim olduğunu, uluslararası toplumun da akan kan ve göz yaşını seyrettiğine dikkat çekti.

Halep’teki katliam ve zulmü engelleme imkânı olup da engellemeyenlerin, zulmü bir zafer gibi gösterenlerin, bugüne kadar katliam ve zulmü engellemek için hiçbir şey yapmayanların, katliam ve zulmün ortağı olduğunu vurgulayan Bozdağ, bunun da insanlığın utanç sayfalarında yer alacağını belirtti.

“Halep’te İnsanlık Öldürülmüştür”

“Milletimizin, devletimizin asaleti neyi gerektiriyorsa ona göre hareket ettik.” diyen Bozdağ, Türkiye’nin bu hareketiyle insanlığın onurunu kurtardığını söyledi.

Bozdağ, “Halep’te sâdece kadınlar, çocuklar ölmüyor, esasında insanlık öldürülmüştür. İnsanlığın öldürülmesi karşısında ‘insan’ diye gezenlerin, büyük büyük güçlerin sessiz kalması akıl alır bir şey değildir. Türkiye bu anlamda sesini yükselterek, bu katliama ve zulme ‘dur’ diyerek, üzerine düşeni yaparak insanlığın da onurunu kurtarmıştır. ‘Türkiye, dünyada bir yandan utanılacak işlerin altına imza atanlar varken öte yandan insanlığın övüneceği işlerin imza atan iyiler de vardır.’ mesajını bütün dünyaya vermiştir.” ifadesini kullandı.

“Hiç mi Rahatsızlık Duymuyorlar?”

Türkiye’nin girişimleriyle ateşkes ilan edildiğini ve daha sonra bunun bozulduğunu söyleyen Bozdağ, Halep’te konvoya yapılan saldırıyı hatırlattı.

Bozdağ, şöyle devam etti:

“Ben şunu anlamakta zorlanıyorum, insan olan, vicdan taşıyan birisi konvoyda giden kadın, çocuk, masum, yaralı insanlara kurşun sıkmakla nasıl kendini rahat hissedebiliyor? Kafasını yastığa koyduğunda bu vicdansızlıktan, alçaklıktan dolayı hiç mi rahatsızlık duymuyor? Öyle gözüküyor ki buradaki alçaklıktan, vicdansızlıktan dolayı kimse rahatsızlık duymuyor. Şimdi orada İslâm’ı da kullanıyor, bazıları bunu ‘cihat’ gibi de takdim etmeye çalışıyorlar. Böyle bir cihat olur mu? İslâm’ın, Kur’ân’ın, hadîsin neresinde, Peygamber’imizin hangi yaptığı işte böylesi bir zulme, katliama cevaz veren bir şey var. Böylesi bir şeye ‘cihat’ denir mi?”

“Buna Sevinenler İnsan Olamaz”

Bozdağ, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Türkiye’de bazıları olup bitenlere ‘zafer’ deyip sevinebiliyorlar. Onlardan da haberlerde, sosyal medyada gördükçe iğreniyorum. Suriye’de 300 binden fazla insan öldürülmüş, 10 milyondan fazla insan yerinden yurdundan edilmiş, göçer duruma gelmiş, bir memleket yer ile yeksan olmuş, her taraf yıkılmış, dağılmış, bitmiş. Şimdi, kalkıyor bu kadar ölümleri, yıkımları yapanın bir yerde başarı elde etmesini zafer olarak gösteriyor ve buna seviniyor. Ben Suriye’de yapılan zulümlere, katliamlara sevinen kişilerin insanlığından şüphe ediyorum. Buna sevinenler insan olamazlar. Bunlar vicdansızlardır.”

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT