1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'deki "Savaşın Doktorları" Konuştu
Suriye'deki "Savaşın Doktorları" Konuştu

Suriye'deki "Savaşın Doktorları" Konuştu

Suriye'deki iç savaş nedeniyle Türkiye sınırındaki Babul Hava Kapısı'nda oluşturulan hastanenin doktorları yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

20 Ekim 2013 Pazar 17:17A+A-

Türkiye sınırındaki kapıda, daha önce gümrük binası, bekleme salonu ve lokantanın bulunduğu bina, savaşın ardından "Babul Hava Hastanesi" adı altında kıt imkanlarla yaralılara hizmet veriyor.

Hastane Sorumlusu KBB uzmanı Dr. Enes Muhammed Nebil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanede 18 hemşire, 14 uzman ve 4 pratisyen doktorun çalıştığını belirtti.

Hastaneye her gün en az 25 yaralının ulaştırıldığını ifade eden Dr. Nebil, "Hastanenin imkanları yetersiz kaldığında, hastaları Türkiye'ye sevk ediyoruz.  Ameliyat esnasında bile bir sorun olduğunda Türkiye'den yardım istiyoruz " dedi.

Ortopedi Cerrahı Dr. Abdulvahhab Daduş da olayların başladığı tarihten bu yana memleketi İdlib’deki farklı sahra hastanelerinde çalıştığını belirtti.

Zor şartlar altında da olsa insanlara yardımcı olabildikleri için mutluluk yaşadıklarını ifade eden Daduş, "Burada insan üstü gayretlerle çalışıyoruz. Burada kalmak zorundayız. Ülkemizin bize ihtiyacı var" dedi.

"Beyin cerrahisi uzmanlığı"nı yaralılara yardımcı olmak için son yılında bıraktığını belirten Dr. Muhammed Hammadi ise ilk dönemlerde bütün bölgeler Esed yönetiminde olduğu için gezerek yaralıları bazı noktalarda tedavi ettiklerini belirterek, muhaliflerin bazı bölgeleri kontrol altına almasının ardından sahra hastanelerinin kurulduğunu ve buralarda çalışmaya başladığını kaydetti.

Dolayısıyla eskiye oranla durumlarının dahi iyi olduğunu ancak yine de çok eksiklerinin bulunduğunu dile getiren Hammadi, hastanede bulunan 2 ameliyathanede, gelen onlarca yaralının tedavisinin mümkün olmadığını dile getirdi.

AA

HABERE YORUM KAT