1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de Vahşet ve Yeni Aile Katliamı (VİDEO)
Suriyede Vahşet ve Yeni Aile Katliamı (VİDEO)

Suriye'de Vahşet ve Yeni Aile Katliamı (VİDEO)

Suriye'de psikolojik korku üstünlüğünü kaybeden rejim devlet terörünü artırıyor. 4'ü çocuk 6 kişilik bir aile daha vahşice katledildi.

31 Ocak 2012 Salı 18:31A+A-

Bülent Şahin Erdeğer / HAKSÖZ-HABER

Suriye'de halkına kurşun sıkmak istemeyen askerlerin ordudan kopuşlarının hızlanmasının ardından muhalifler ve rejim güçleri arasındaki denge muhaliflerden yana ağır basmaya başladı. Psikolojik korku üstünlüğünü kaybeden rejim ise devlet terörünü artırıyor. Geçtiğimiz günlerde 14 kişilik bir aileyi katleden Esed güçleri şimdi de 4'ü çocuk 6 kişilik bir aileyi ağır silahlarla vahşice katletti...
 
4'Ü ÇOCUK 6 KİŞİLİK AİLEYİ KATLETTİLER! (+18)
 
Humus'un Kerm Zeytun Mahallesinde yeni bir aile katliamından görüntüler internette paylaşıldı. Görüntülerde anne ve baba ile birlikte 6 kişilik bir ailenin ağır silahlarla taranarak katledildiği görülüyor.  4'ü çocuk 6 kişilik ailenin katliam görüntüleri rejim güçlerinin acımasızlığını sergiliyor.  
 
Görüntüleri Baas rejiminin vahşi yüzünün ifşası adına yayınlıyoruz. 18 yaşından küçükler, hamile ve hastaların görüntüleri izlememesini rica ediyoruz:
 
 
Çocuklar arasında 2-3 yaşlarında bir erkek çocuğuyla 5-6 yaşlarında bir kız çocuğu ve 10-15 yaşlarında iki erkek bedeni dikkat çekiyor. 
 
Önceki gün de şehrin bombalanmasının ardından Karm el Zeytun mahallesine giren Baas milisleri, bir binada 8'i çocuk olmak üzere aynı aileden 14 kişiyi katletti. Muhalifler, kıyıma uğrayan Bahadır ailesinden öldürülenler arasında 8 aylık bir bebeğin de bulunduğunu bildirmişti.
 
Suriyeli yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Halep'in Sahur Semti, Mınnığ ve Ihtemlat Beldesi öğrencilerinin okul çıkışı rejim karşıtı gösteriler yaptığı bildirildi.
 
Öte yandan Halep Ünversitesinin Esed çetelerince kuşatıldığı bilgisi gelen haberler arasında yer alıyor.
 
Tartus Banyas’ta Bayda Beldesi Sahur semti öğrencilerinin okul çıkışı rejim karşıtı gösteriler yaptığı bildirildi.
 
Deyrulzor’un Kusur semti öğrencilerinin okul çıkışı Esed rejimi karşıtı gösteriler yaptığı bildirildi.
Hama’nın Madik Kalesi Bölgesinin Esed çetelerince bombalandığı bildirildi. Humus’un Bab-ı Siba semtinde büyük bir patlama meydana geldi.
 
Şam Doğu Guta bölgesinde Zamalka ve Arbin beldelerinde büyük patlamalar gerçekleşti ve Baas ordusu tanklar eşliğinde beldelere giriş yaptı.
 
Humus’un Der Biilba semtinde güvenlik güçleri barikatların ardından halka ateş etmekte ve arka arkaya patlama sesleri duyuluyor.
 
İdlib’in Maarrat el-Numan beldesinde Baas ordusu sokağa çıkan herkese ateş edeceğini belirtti. Ayrıca beldedeki 3 evi füzelerle vurdu.
 
Der’a’nın Dael beldesinde de Baas ordusu tarafından yoğun bir şekilde yaylım ateşi açıldığı belirtildi.
 
BAŞKENT MERKEZİ DE BOMBALANIYOR!
 
Başkent Şam (Dimeşk)’te Esed çeteleri tarafından basılan Hacer’ul Esved semtinde evlere baskınlar yapılıyor, Esed çeteleri ağır silahlar ile evlere gelişigüzel ateş açıyor.
 
Rejimin kontrolünün zayıflamasının en büyük göstergesi Suriye'nin iki büyük kenti olan Şam ve Halep'te de muhaliflerin bazı mahalleleri ele geçirmiş olması.
 
CNN muhabirinin Şam banliyölerindeki izlenimleri:
 
 
Suriye'de çatışmalar başkent Şam çevresinde yoğunlaşırken, Devlet Başkanı Beşşar Esed'in ailesini yurt dışına kaçırmaya çalıştığı ortaya çıktı.
 
Mısır gazetesi el-Mısri el-Yevm'in haberine göre, içlerinde First Lady Esma Esed ve çocukları ile Beşşar Esed'in annesi Anisa Mahluf, kuzeni Rami Mahluf ve onun çocuklarının bulunduğu bir kafile kaçış için önceki gün Şam Havalimanı'na gitti. Aileye gidiş sırasında bir de helikopter eşlik etti. Suriyeli muhaliflere dayandırılan haberde, Şam çevresini kuşatan Özgür Suriye Ordusu'nun askerleri Esed ailesinin kaçışına fırsat vermedi. Şiddetli çatışmaların yaşandığı olay sonrası Esed ailesinin içinde bulunduğu konvoy saraya güçlükle dönebildi.
 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum