1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de Kuşatma Altında Açlık
Suriye'de Kuşatma Altında Açlık

Suriye'de Kuşatma Altında Açlık

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Eşgüdüm Ofisi (OCHA) Suriye'de kuşatma altındaki bölgelerde yeni ölümlerin yaşandığını duyurdu.

01 Şubat 2016 Pazartesi 19:11A+A-

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Eşgüdüm Ofisi (OCHA) Suriye'de kuştma altındaki bölgelerde yeni ölümlerin yaşandığını duyurdu. OCHA'nın açıklamasına göre rejim kuşatması altındaki Şam'a bağlı Muadimyet'te 8 kişi hayatını kaybetti. 

OCHA, Muadimiyet Şam'da insani durumun giderek 'kötüleştiğini' rapor ederken, 2014'teki ateşkes sonrası bölgeye Kızılhaç'ın gıda ulaştırabildiğini ama rejimin yeniden bölgeyi abluka altına alması nedeniyle son bir aydır ölümlerin yaşandığını belirtti. 

Rapora göre, 1 Ocak'tan beri Muadimiyet ül Şam'a sağlık yardımı da ulaştırılamıyor. OCHA, ölen sekiz kişi arasında çocukların da olduğunu belirtti. 

OCHA, BM ve Kızıl Haç'ın iki kez bölgeye girmek için izin istediğini ama henüz bu taleplerine yanıt alamadıklarını ekledi. 

BM'ye göre, Suriye'de halihazırda 487 bin 700 kişi kuşatma altında yaşıyor. BM, bu bölgelerin sadece yüzde 25'ine yardım ulaştırabildiğine dikkat çekerken, geri kalan yüzde 75 için yapılan taleplerin karşılıksız kaldığını söylüyor. 

BM Güvenlik Konseyi de bu konuda karar almış ve Suriye'deki kuşatma altında bulunan bölgerele yardım girişini öngören tasarıyı kabul etmişti. Ancak BMGK'nın üzerine anlaşabildiği tek Suriye tasarısı olan yardım kararının da bir etkisi olmadı. 

Sınır Tanımayan Doktorlar örgütü Aralık ayında Suriye'de 46 kişinin açlıktan öldüğünü açıkladı. 

Kaynak:AFP 

HABERE YORUM KAT