1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Suriye’de katliamlardan kaçıp Türkiye’de depreme yakalandılar!
Suriye’de katliamlardan kaçıp Türkiye’de depreme yakalandılar!

Suriye’de katliamlardan kaçıp Türkiye’de depreme yakalandılar!

Suriye'de hayatta kalmak için 28 kez yer değiştirmişlerdi. Osmaniye'de depreme yakalandılar.

17 Şubat 2023 Cuma 17:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Suriye’de Esed rejiminin katliamları sebebiyle milyonlarca insan yerinden oldu. Bazı Suriyeliler Suriye’yi güneyinden kuzeyine kadar geçmek zorunda kaldı. Bazıları ise ülke içerisinde bölge bölge dolaştılar.

Suriye dışına iltica etmeyi başaranlar ise en şanslı olanlarıydı. Zira burada en azından rejimin hükmü geçmiyordu. Irkçı çevrelerin mültecileri hedef göstermesiyle yaşanan zorbalık sayılmazsa Türkiye gibi komşu ülkeler bir sığınak işlevi gördü.

10’lar Medya’nın aktardığına göre Suriye'de hayatta kalmak için 2 yıl içerisinde 28 kez yer değiştiren bir aile en sonunda sınırı geçip Osmaniye’de bir düzen kurdu. Osmaniye’de ise Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle tekrar göçmen durumuna düştüler.

İnsanın tahammül sınırlarını zorlayan hayatlar gözümüzün önünde yaşanıyor. Deprem sebebiyle yaşadığı travmayı anlatırken kelimeler boğazında düğümlenen Suriyeli kız ise iyi bir okul kazanıp ailesini de yanına almak istediğini ifade ediyor. Bir şekilde hayata tutunmaya çalışan kardeşimiz psikoloji okuyup insanlarla ilgilenmek istediğini söylüyor. Anlaşılmayı bekleyen gözlerle insanlara bir şey anlatmak istiyor!

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT