1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de Kanlı Pazar: 55 Kişi Katledildi
Suriyede Kanlı Pazar: 55 Kişi Katledildi

Suriye'de Kanlı Pazar: 55 Kişi Katledildi

Suriye Baas rejiminin saldırıları sonucu Pazar günü 55 kişinin hayatını kaybetti.

26 Mart 2012 Pazartesi 00:47A+A-

Suriye Genel Devrim Konseyi, ülkenin çeşitli kentlerinde Baas rejimine bağlı güçlerin Pazar günü düzenlediği saldırılarda 55 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Konsey, güvenlik güçlerinin ülke genelinde başlattığı operasyonlarda Hama'da 15, Humus'ta biri çocuk 11, İdlib kentinde 10, güneydeki Dera kentinde biri işkenceden 8, Halep'te 6, başkent Şam'ın banliyölerinde 5 olmak üzere ölü sayısının 55'e ulaştığını belirtti.

Şam'ın Sabka semtinde 4 kişinin cesedine ulaşıldığını kaydeden muhalifler, ordunun Şam'ın birçok semtine ağır silahlarla girdiğini ve onlarca kişiyi tutukladığını ifade etti.

Operasyonların düzenlendiği kentlerde elektrik ve telefon hatlarının kesik olduğunu, iletişimi uydu telefonlarıyla sağlamaya çalıştıklarını bildiren muhalifler, İdlib ve Halep'in çevre kentlerindeki operasyonların tüm şiddetiyle devam ettiğini halkın güvenli yerlere kaçtığını ifade etti.

Ordunun Humus'un El Kusyr ve Halidiye semtlerine düzenlediği operasyonlarda onlarca havan ve top mermisinin yerleşim yerlerine düştüğü ve semtte büyük patlamaların meydana geldiğini aktaran muhalifler Hama, Humus ve İdlib kentinin boşalmaya başladığını söyledi.

Muhalifler rejimin, İdlib'in Han Şeyhun bölgesine çok sayda tank ve askerin konuşlandırıldığını ve askerlerin bölgede hendekler kazdığına dikkati çekti.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum