1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de Kanlı Bir Gün Daha: En Az 100 Ölü
Suriyede Kanlı Bir Gün Daha: En Az 100 Ölü

Suriye'de Kanlı Bir Gün Daha: En Az 100 Ölü

Muhalifler, hükümet birliklerinin Humus ve İdlib'de en az 100 kişiyi öldürdüğünü bildirdi.

22 Şubat 2012 Çarşamba 03:28A+A-

Suriye'de Beşşar Esed yönetiminin yeni saldırılarının hedefinde Humus kentiyle İdlib bölgesindeki bazı köyler vardı.

Alınan bilgiye göre Humus, yoğun topçu ateşine tutuluyor. Muhaliflerin bulunduğu mahallelere her 10 dakikada bir top mermisi düştüğü bildiriliyor. Kentte gıda ve içme suyu sıkıntısı çekildiği, telefon hatlarının kesik olduğu haber veriliyor.

Muhalifleri takip eden hükümet birlikleri, İdlib bölgesindeki bazı köylere de saldırı düzenledi.

Muhalifler, hükümet birliklerinin Humus ve İdlib'de en az 100 kişiyi öldürdüğünü bildirdi.

Kuşatma sebebiyle kaçma imkânının bulunmadığı Humus'ta, şehrin eteklerindeki mahallelerden merkez bölgelere doğru göç olduğu, dolayısıyla çok sayıda insanın küçük evlerde yaşamaya mahkûm kaldığı ifade ediliyor.


Çocuklarını kaybeden Humuslu annenin yürek yakan feryadı...

Ebu Bekir adlı bir Bab Amro sakini, yaşadıkları insanlık dramını şöyle anlatıyor: "İki gözlü evde 25 kişi kalıyoruz. Yer dar olduğu için nöbetleşe uyuyoruz. Kimimiz gündüz kimimiz gece uyuyor. Yakın zamanda doğum yapan kadınlar, beslenemedikleri için bebeklerini emziremiyor."

Başka bir Humuslu ise yokluk ve çaresizliklerini, "Yaralılarımızın ölmesini izliyoruz. Yapabildiğimiz tek şey, yaralarını bir örtüyle kapamak. Her gün akrabalarımızın arkadaşlarımızı gözlerimizi önünde kaybediyoruz ve yapabileceğimiz hiçbir şey yok." sözleriyle dile getiriyor.

Bombardımandan hastanelerin de nasibini aldığı Humus'ta 4 Şubat'tan bu yana 2 bin kişinin yaralandığı kaydediliyor. Bu yaralılara bakacak doktor ve hemşire ise yok. Reuters'a göre Bab Amro'da sadece 2-3 doktor var.

Humus'ta şiddetli operasyonların 18. günü geride kalırken, Suriye'de personeli bulunan tek uluslararası örgüt olan Uluslararası Kızılhaç Komitesi, sivillere acil yardım ulaştırabilmek için hükümet yetkilileri ve muhaliflerle görüşmeler yaptığını açıkladı. Komite'nin Humus ve çatışmaların yoğun olduğu diğer bazı bölgelerde iki saatlik bir ateşkes sağlamaya çalıştığı belirtiliyor. Ancak şimdiye dek herhangi bir mutabakat sağlanamadı.

HABERE YORUM KAT

9 Yorum