1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de İşkence Mağduru Kadınlar Yaşadıklarını Anlattı
Suriye'de İşkence Mağduru Kadınlar Yaşadıklarını Anlattı

Suriye'de İşkence Mağduru Kadınlar Yaşadıklarını Anlattı

Suriye'de Esed'in cezaevlerinde işkence ve tecavüz iddiaları hep gündemdeydi. O işkenceleri yaşayan kadınlar, başkaları yaşamasın, tüm dünya seslerini duysun diye yaşadıklarını TRT Haber'e anlattı.

28 Ağustos 2019 Çarşamba 19:44A+A-

Suriye'de Rusya, İran ve Esed güçlerinin katliamları dokuz yıldırı sürüyor. Dokuz yılın en karanlık yüzü ise işkence. Bu işkencelere maruz kalanların tek istekleri bu acılara sessiz kalınmaması 

Esed rejiminin cezaevlerinde yüzbinlerce insan ağır işkencelerden geçirildi. Tek tek odalara alınıp dövüldüler, tecavüze uğradılar, işkenceler sonrası acıdan günlerce gözlerine uyku girmedi.

Binlercesi hayatını kaybetti, bir o kadarından da bir daha haber alınamadı. 

Esed rejimi uluslararası kamuoyuna yansıyan görüntülere rağmen bu suçlamaları sürekli reddetti. İşkence mağduru kadınlar, rejimin cezaevlerinde gördükleri insanlık dışı muameleyi TRT Haber'e anlattı. Onların şimdi tek isteği, yaşananlara sessiz kalınmaması ve benzer acıları başkalarının yaşamaması.

"Cezaevinde karnı kesilip çocukları alınan hamile kadınlar için susmayacağım"

O işkenceye maruz kalanlardan kadınlardan biri, Esed karşıtı gösteride yer aldığı için gözaltına alındığını, zulüm, işkence ve açlık yüzünden birçok kadının öldüğünü söyledi. 

Onlar şimdi, Afrin'de bir rehailitasyon merkezinde o acı günlerin izlerini silmeye çalışıyor. 

Bir başkası ise o kara günleri şöyle anlatıyor: 

"Bunu anlatmak zor zor ama saklamayacağım. Rejimin gerçek yüzü bilinsin. Şebbihalar, cezaevinde kadınlara tecavüz ediyor. Kadınlar, kocalarının yanında tecavüze uğruyor. Buna gözlerimle şahit oldum. Kadınlarımız başlarından geçenleri anlatmaktan çekiniyor. Ben çekinmeyeceğim. Haykıracağım. Cezaevinde karnı kesilip çocukları alınan hamile kadınlar için susmayacağım."

HABERE YORUM KAT